Historiskt VM-guld till Sverige efter rysare i natt – supersuccén fortsätter för Lag Edin: ”Känns fantastiskt”

Historiskt VM-guld till Sverige efter rysare i natt – supersuccén fortsätter för Lag Edin: ”Känns fantastiskt”

Succén fortsätter för Lag Edin.
Sverige vann VM-guld i curling i natt.
– Det vi åstadkommit de senaste åren känns fantastiskt, säger Niklas Edin.

Det går att ha sämre år än vad Niklas Edin och hans lagkamrater har under 2022. För bara några månader sedan fick man, efter stor dramatik och en fantastisk final, äntligen vinna OS-guld – och i natt kom nästa skalp.

Historiskt guld

Lag Edin tog sig som väntat till final i curling-VM, och väl där så blev bataljen mot Kanada ett rejält drama, där allt avgjordes i den sista omgången. Ställningen var 6-6 inför den, men Sverige hade den sista stenen, och det blev helt avgörande.

Foto: Bildbyrån

Kanada lyckades inte av att vända det svåra läget, och Sverige hade de två bästa stenarna i den sista omgången, och fick vinna VM-guld igen.

– Matchen var väldigt tuff. Det var väldigt svåra förhållanden att spela på. Så jag är väldigt glad över att vi kunde kämpa så hårt som vi kunde, säger Niklas Edin enligt SVT.

”Det känns fantastiskt”

Lag Edin har nu vinnit sanslösa fyra raka VM-guld – från 2018 fram till nu. Man är dessutom det första laget någonsin att vinna OS och VM under samma år.

– Vi har gjort mycket speciella saker de senaste åren, det känns fantastiskt vad vi åstadkommit, säger Edin.

Foto: Twitter

Efteråt handlade mycket av snacket om isen under finalen. Den fick rejäl kritik av båda lagen, men efteråt var även Kanadas lagmedlemmar beredda att hålla med om att Edin vann rättvist.

– Det var otroligt svårspelat för isen var så fruktansvärt ojämn. Men vi har lite flyt att vi kommer tillbaka i matchen och i andra halvan tar vi bra kommando över våra egna känslor och spelar väldigt smart för att få lägena”, säger Edin till Radiosporten.

LÄS MER: Dominik Hasek blev första europeiska målvakten att lyfta Stanley Cup – så lever den populära profilen i dag

Få våra nyhetsbrev!