Hemska beskedet: Folkkära nationalhjältens hastiga död – blev 59 år gammal

Han anses vara en av sportens allra största.
Nu har hemska beskedet kommit att Dean Jones avlidit.
Cricketlegendaren blev 59 år gammal och sorgen är stor.

Det var i början på 80-talet som Dean Jones slog sig in på världsscenen i cricket. Och han skulle komma att bli en stor ikon.

Legendaren död

1987 vann Jones VM-guld med Australien och i dag anses han som en av de bästa slagmännen av sin generation. Efter spelarkarriären har legendaren fortsatt vigt sitt liv åt cricket både som tränare och kommentator.

Dean Jones, cricket
Dean Jones, cricket. FOTO: Twitter.

I fjol fick Jones också ta emot den stora äran att bli invald i Australiens Hall of Fame i cricket. Men nu har chockbeskedet kommit att nationalhjälten hastigt gått bort.

”Enorm förlust”

Australiensaren drabbades av en hjärtattack och dog i Mumbai, Indien. Jones var där för att kommentera i den indiska cricketligan när det hemska hände.

Dean Jones, cricket
Dean Jones, cricket. FOTO: Twitter.

Dean Jones blev 59 år gammal och sörjs nu i hela cricketvärlden.
”En fantastisk man med en otrolig passion för sporten”, skriver Australiens nuvarande landslagskapten Aaron Finch på Twitter.
”En underbar själ har tagits ifrån oss alldeles för tidigt. Jag fick möjligheten att själv spela mot honom under min första tour i Australien. Må hans själ vila i frid och mina kondoleanser går till hans närmaste”, skriver indiske cricketlegendaren Sachin Tendulkar på Twitter.

Sociala medier svämmar över med hyllningar till den bortgångne Jones och även Australiens premiärminister Scott Morrison har uttryckt sin sorg.
”En sann underhållare, hans känsla med slagträet och hans elektriska löpningar mellan ”wicketarna” förändrade spelet för alltid. En genuint bra man och en enorm förlust”, skriver Morrison på twitter och sänder sina tankar till sörjande familj och vänner.

LÄS MER: Hemska tragedin: Stortalangen skjuten till döds på öppen gata – blev bara 22 år gammal

Få våra nyhetsbrev!