Fruns känslosamma ord om Peder Fredricson efter otäcka olyckan – här är det nya beskedet

Peder Fredricson är fortfarande kvar på sjukhuset.
Nu håller svenska folket tummarna efter otäcka olyckan.
– Han kan behöva opereras, bekräftar frun Lisen Bratt Fredricson för SVT Sport.

Det var på söndagen som den hemska olycka drabbade Peder Fredricson. Under framridningen till deltävlingen i Global Champions Tour på Stockholms stadion skadade sig den svenska stjärnhopparen.

Otäcka olyckan

Fredricson flög framlänges över hästen Que Sera, voltade och föll otäckt på nacken. Sjukpersonal på plats fixerade nacken och transporterade sedan honom omedelbart med ambulans till Karolinska sjukhuset i Solna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peder Fredricson, ridning
230615 Peder Fredricson during a press conference ahead of the Global Champions Tour on June 15, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0214

Under måndagen är Peder Fredricson fortsatt kvar på sjukhuset och frun Lisen Bratt Fredricson är med honom. Hustrun ger ett känslosamt besked om makens tillstånd medan svenska folket håller tummarna för att allt ska gå bra.
– Han är skadad i nacken, men röntgen visade att det inte är något brutet. Men det är ligament, senor och annat som de ska kolla på med magnetröntgen i dag, säger hon till SVT Sport.
– Annars är han vaken och har förstås jävligt ont. Han pratar och har så klart mycket smärtstillande.

LÄS MER: Armand Duplantis tydliga kritik mot sin egen sport(!) – svensken har nu fått nog

Sköna beskedet

Fler undersökningar ska göras för att man ska kunna avgöra om en operation kommer att behövas samt hur länge Fredricson måste bli kvar på sjukhuset.
– Det kan vara allt från att man får åka hem till att han behöver opereras, vi vet inte ännu, meddelar frun Bratt Fredricson till tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lisen Bratt Fredricson, ridning
230307 Lisen Bratt Fredricson under en fotografering på Grevlundagårdan den 7 mars 2023 i Vitaby. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0425

Det är ett besked som verkligen lugnar svensk hästhoppning efter söndagens stora drama. Och den enorma oron som följde för Peder Fredricsons hälsa.

Nu hjälps vi åt att stötta Peder Fredricson. Dela artikeln och säg några fina ord!

LÄS MER: Frida Karlssons underbara gest – avbröt plötsligt hårdträningen av den finaste anledningen