Daniel Sedins monsterinsats i brutala loppet – gick i mål efter nästan 10(!) timmar: ”Jag är nöjd och stolt”

Daniel Sedins monsterinsats i brutala loppet – gick i mål efter nästan 10(!) timmar: ”Jag är nöjd och stolt”

Han är inte bara en otrolig hockeyspelare.
Daniel Sedin är rätt bra på att springa också.
I helgen genomförde han ett brutalt lopp – på nästan 10(!) timmar.
– Jag är jättenöjd och stolt över att jag klarade av det, säger han.

Det har gått några år sedan bröderna Sedin valde att lägga skridskorna på hyllan, men man har inte direkt lagt sig på latsidan. Nyligen valdes tvillingarna in i Hockey Hall of Fame, och man har dessutom tagit plats i Vancouver Canucks klubbledning.

Genomförde monsterloppet

Dessutom så har tvillingarna, sedan pensionen från NHL, uppmärksammats genom flera deltagande i löptävlingar. Men tävlingen i helgen var extremt, till och med för Daniel Sedin. Han ställde för första gången upp i den brutala tävlingen Ultravasan, som går nio mil från Sälen till Mora.

180405 Vancouvers Daniel Sedin tackar publiken efter ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Daniel Sedin klarade utmaningen, och han gick i mål på en tid strax över nio(!) timmar.

– Jag är jättenöjd och stolt över att jag klarade av det. Målet var att komma under nio timmar. Men blev trött i slutet och viktigaste var att ta sig i mål. Jag gick ut lite för hårt första milen, men man rycks med i tävlingsinstinkten, säger han till Allehanda.

”Hoppas bröderna springer”

Daniel Sedin menar att det trots allt var en trevlig upplevelse, och trots att han efter loppet var rejält sliten så vill han tillbaka igen.

– Frugan frågade direkt efter loppet om jag skulle springa loppet igen. Aldrig i livet sa jag då, men morgonen efter var jag laddad igen, säger han.

160917 Sveriges Daniel Sedin under Sveriges ishockeylandslags träning inför World Cup of Hockey den 17 september 2016 i Toronto. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Han hoppas dessutom få med sig sina bröder, tvillingen Henrik samt Stefan och Peter.

– Det blir nog nästa år också. Kommer att träna annorlunda med längre sträckor. Jag hoppas att mina tre bröder springer också, säger han.

Vann tävlingen gjorde Victor Stenqvist, på tiden 6.19,07.

LÄS MER: Nya orden om Jonathan Dahlén som SHL-klubben inte ville höra – agentens tydliga besked om stjärnan