Bianca Salmings vackra ord rakt från hjärtat – efter svenska folkets stora kärlek: ”Djupt berörd”

Bianca Salming har gjort debut som sommarpratare.
Och berört tusentals svenskar med sina känslosamma ord.
Nu vill hon rikta ett stort tack till alla som hyllat hennes sommarprat.

Det var på tisdagen som Bianca Salming gjorde sin debut som sommarpratare. Precis som pappa Börje Salming gjorde 2014 så fick hon 90 minuter att öppna upp sig för svenska folket och bestämma helt själv vad hon vill prata om, samt välja sin favoritmusik.

Salmings sorg

Det är verkligen en ära att få prata i ”Sommar i P1” och Bianca tog sig an uppgiften med största respekt. Hon öppnade upp om sin egen idrottskarriär som friidrottare och berättade hur mycket träning betyder för henne och hur allting började som barn.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
230302 Bianca Salming of the Swedish athletics team poses for a portrait at a press event during the European Athletics Indoor Championships on March 2, 2023 in Istanbul. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0405

Därefter öppnade 24-åringen upp om den stora sorgen för sin bortgångne pappa och då berörde hon tusentals svenskar med sina känslosamma ord.
”Jag minns hur viktig familjen var för dig. Det var du som gjorde alla högtider, det var du som klädde ut dig på Halloween för att skrämma alla barnen, trots att vi alla visste att det var du. Och så julafton… Ingen kunde pynta ett hus som du, pappa. Det var som magi att gå in i vårt hus. Alltid den finaste julgranen och julpynt i varje hörn”, berättar Bianca i sommarpratet och fortsätter:
”Jag minns den varmaste sidan av dig. Hur du mötte folk som vi träffade på stan, så genuin och ödmjuk, vem det än var.
Jag minns hur du alltid satt på läktaren och tittade på mig. Oavsett om det var Europamästerskapen eller lilla gurkspelen i Västerås.
Jag minns det du lärt mig: Att friidrotten först och främst alltid ska vara kul och att jag ska njuta. Resten löser sig sen”.

LÄS MER: Bianca Salmings hårda kritik mot svenska vården – starka orden om pappa Börjes sista tid: ”Det är hemskt”

Bianca hyllas

Bianca Salming avslutar sedan orden om pappa Börje med meningar som går rakt in i hjärtat.
”Jag önskar du var kvar längre, och att du kunde lära mig allt du kunde så bra. Jag önskar jag kunde få gå med dig på våra promenader och bara prata livet. Jag saknar dig så mycket pappa och jag hoppas jag får bli som just dig en dag”, säger hon.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, friidrott
220818 Bianca Salming of Sweden after women’s heptathlon 800 meter during day 8 of the European Championships on August 18, 2022 in Munich. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0337

Många svenskar har hört av sig till Bianca efter det starka sommarpratet och hyllar henne för sitt mod att våga berätta sina innersta känslor. Nu vill hon rikta ett stort tack tillbaka till alla som lyssnat och hört av sig.
”Tack för alla otroligt fina ord jag fick från er igår… Så mycket kärlek! Tack, tack, TACK!”, skriver Salming på Instagram tillsammans med flera personliga bilder från hennes uppväxt, se här nedanför.

LÄS MER: Bianca Salming ryter till efter plötsliga frågan om bortgångne pappan Börje Salming: ”Det var dumt”

Även i kommentarsfältet på hennes Instagram-inlägg har många skrivit för att tacka henne för ett mycket vackert sommarprat, se här nedanför.
”Rörande och stark berättelse. Modigt av dig att göra detta så tätt inpå”, skriver en användare.
”Har följt dig ett bra tag, du är en sån inspirerande person. Blev djupt berörd av ditt sommarprat”, skriver en annan.
”Vilket berörande sommarprat, så fint! Tårarna trillade flera gånger, det var lätt att förstå hur Du kände”, skriver en tredje.

Har du lyssnat på Bianca Salmings sommarprat? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilderna: