Bianca Salmings hoppfulla ord om framtiden utan sin pappa Börje – efter tårarna på Idrottsgalan: ”Jag är…”

Bortgångne Börje Salming hyllades igen på Idrottsgalan.
På plats fanns även dottern Bianca Salming som blev mycket känslosam.
Nu öppnar hon upp om framtiden utan pappa Börje vid sin sida.

24 november somnade Börje Salming in efter att kroppen givit upp kampen nervsjukdomen ALS. Hela hockey-Sverige och hockeyvärlden förenades sin sorg och tog avsked till en av sportens allra största genom tiderna.

Börjes hyllning

På måndagskvällen fick ikonen, som blev 71 år gammal, en ny värdig hyllning på Idrottsgalan. Svensk idrott valde att hedra alla som gått bort under 2022 och Salming fick en extra lång videosekvens som ledde till oerhört känslosamma scener i Avicii arena.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, Börje Salming
Bianca Salming tillsammans med pappa Börje Salmings exfru Katarina Pettersson på Idrottsgalan. FOTO: Instagram

På plats för Idrottsgalan var dottern Bianca Salming tillsammans med pappans exfru Katarina Pettersson. Direkt efter bilderna på Börje Salming visades båda två rörda till tårar i SVT-sändningen.

LÄS MER: Armand Duplantis flickväns jättemiss på Idrottsgalan – Desiré Inglander avslöjar pinsamma tabben: ”Neeej!”

Bianca hoppfull

Senaste tiden har varit oerhört tuff för 24-åriga Bianca som försökt hålla upp träningen så mycket som möjligt under sörjandet av sin far. Även om det har varit väldigt svårt och under hösten 2022 prioriterade hon att vara med pappa den sista tiden av livet.
– Jag har ändå kunnat träna bra ganska många pass, men det har blivit att man har missat en del på grund av många resor och jag har velat vara med pappa så mycket som möjligt. Det är många träningspass som har försvunnit och ganska många pass har varit väldigt dåliga eftersom man inte är där till 100 procent. Det har varit mycket frustration, säger Salming i en intervju med TT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Bianca Salming, Börje Salming
Bianca Salming blev oerhört känslosam efter hyllningen till Börje Salming på Idrottsgalan. FOTO: Instagram

Efter en tuff tid börjar hon Bianca Salming nu hitta tillbaka till en vanlig vardag med träning igen.
– Just nu har jag kommit tillbaka till mina rutiner och är lite mer stabil, vilket jag försöker hålla kvar i – speciellt nu när det är säsong. Men det har varit mycket upp och ner, erkänner hon för nyhetsbyrån.

LÄS MER: Ikonens stenhårda kritik mot Jerringpriset – rasar nu mot svenska folkets beslut: ”Inget annat än pinsamt”

I veckan gjorde hon säsongsdebut i sjukamp med tävlingar i Sollentuna och det kändes bra redan från start. Svenskans stora mål med kommande säsongen är inomhus-EM i Istanbul som drar igång i mars och hon ser hoppfullt mot sin närmaste framtid.
– Jag har känt att jag har varit i bra form men det har känts osäkert. Jag har tvivlat på mig själv, missat mycket träning och det är mycket som har hänt. Med tanke på det resultat jag gjorde på första tävlingen så känner jag verkligen att jag kan ta ett stort steg om man får hålla sig skadefri. Jag har verkligen en bra känsla i kroppen, säger Bianca i intervjun.

Se bilden:

https://www.instagram.com/p/CnfgyDxsYIh/