Äventyraren Aron Anderson i våldsam krasch

Äventyraren Aron Anderson i våldsam krasch

Äventyraren Aron Anderson var under lördagen med om en våldsam krasch. På väg till Stockholm krockade han med en älg, men klarade sig utan skador.
– Ofantlig tur jag hade, säger han till Sportbibeln.

Det var på väg från en föreläsning, på väg hem till Stockholm, som olyckan inträffade. Aron Anderson berättar att två älgar plötsligt dök upp framför bilen. En av älgarna smällde in i fronten på bilen och sedan i vindrutan.
– Allt är över på någon sekund. Med adrenalinet pumpandes i kroppen lyckas jag svänga av med bilen på en avfart bara ett 100-tal meter från olycksplatsen. Vilken ofantlig tur jag hade, säger han till Sportbibeln.

Anderson klarade sig utan skador, förutom lite glassplitter från den spruckna vindrutan. Han passar på att skicka en hälsning till andra som är ute i trafiken.
– Ibland kan jag trycka lite för hårt på gaspedalen men är det något jag lärt mig från idag är det att hålla hastighetsgränserna. För hade jag inte gjort det just idag hade det kanske inte slutat lika bra. Ha en trevlig Valborg och ta det lugnt i trafiken, säger Anderson.

Aron Anderson blev 2013 den första att bestiga Kebnekaise i rullstol. 2014 genomförde han en svensk klassiker och har bland annat bestigit Kilimanjaro samt simmat över Ålands Hav.