Angelica Bengtssons nya oväntade sommarjobb – istället för OS 2020: "Det är inget skämt…"

Angelica Bengtssons nya oväntade sommarjobb – istället för OS 2020: ”Det är inget skämt…”

Inget OS 2020 den här sommaren.
Då har Angelica Bengtsson fått ett högst oväntat sommarjobb.
– Det är nog bland de roligaste jobben man kan ha, säger 26-åringen till Sportbladet.

Sommarens stora höjdpunkt med OS 2020 i Tokyo ställdes in på grund av coronaviruset. Helt plötsligt blev vardagen så alldeles tom för många svenska friidrottare som satsat i fyra år mot OS-drömmen.

Inget OS i sommar

En av de drabbade är stavhopperskan och medaljhoppet Angelica Bengtsson. Svenskan tog en paus i sina studier för att satsa helhjärtat mot OS 2020.

Angelica Bengtsson, sommarjobb
200211 Angelica Bengtsson, Hässelby SK under friidrottstävlingen Folksam Grand Prix den 11 februari 2020 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / Cop 234

Men när mästerskapet flyttades fram till sommaren 2021 istället så bestämde sig 26-åringen för att söka ett sommarjobb. Dels för att ha någonting att göra under den tävlingsfria sommaren men även för att kunna väga upp det ekonomiska bortfallet.

Fått sommarjobb

Nyligen kom nyheten ut att Bengtsson sökt jobb som trafikvakt. Men nu har hon fått ett helt annat sommarjobb istället.

Angelica Bengtsson, sommarjobb
200222 Angelica Bengtsson, Hässelby SK, tävlar i stavhopp under Inomhus-SM i friidrott den 22 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Svenska Spel, som annars hade sponsrat Sverige under OS 2020, hörde av sig till svenskan och erbjöd henne jobbet som vinnarambassadör. Och Bengtsson tackade ja direkt.
– Jag ska ringa alla som vunnit mer än en miljon hos Svenska spel, berätta att de vunnit och även rekommendera lite rådgivning. Det är nog bland de roligaste jobben man kan ha, bara ringa med goda nyheter, säger hon till Sportbladet.

”Är inget skämt”

Nu ska stavhopperskan gå en utbildning för att lära sig om strategier man ska använda sig av för att ringa upp miljonvinnarna. För Bengtsson vet hur hon själv hade reagerat om någon ringde från Svenska Spel.
– Jag tror jag hade tagit det som ett skämt, sagt att ”Jag inte vill ha något abonnemang”, haha. Men nu kan ju folk veta att om jag ringer så är det inget skämt, säger hon till kvällstidningen.

Angelica Bengtsson hoppas att hon kan hjälpa människorna hon ringer att hantera chocken och glädjen över att vinna mycket pengar.
– Jag är bra på att hantera chock för egen del men jag får försöka smitta av mig. Jag tror det kommer bli tyst i luren. Sen hoppas jag att jag kanske har ett manus att använda… 

LÄS MER: Sarah Sjöströms första ord efter nya beskedet om sommar-OS: ”Det måste gå först”