SVT-profilen Jacob Hårds krav: Gör om Jerringpriset!

Gårdagens utdelning av Jerringpriset har blivit minst sagt omdiskuterat.
En som anser att priset ska göras om är SVT-profilen Jacob Hård.
– I min värld kan hans OS-silver inte vara större än Sjöströms OS-guld eller Stensons majorvinst, säger han till Sportbladet.

I går kväll fick Peder Fredricson ta emot Jerringpriset. En vinnare som inte många hade räknat med. Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

Under hela dagen har den ena experten efter den andra uttalat sig om priset. Och en i idrotts-Sverige som tycker att man ska göra om priset är SVT:s kommentator Jacob Hård.
– Det har väl egentligen i flera år blivit ett slags popularitetspris mer än ett prestationspris. Det blev så väldigt tydligt i år och det kan det väl få vara, men då tycker jag att man ska kalla det för populäraste idrottsprestationen och inte den bästa, säger han till Sportbladet.

Till skillnad mot de övriga priserna på Idrottsgalan är det ju som bekant folket som får rösta fram vinnaren till Jerringpriset.
Det har lett fram till att priset borde göras om, anser Hård.
– All respekt för ridsporten, jag är ingen ridsporthatare, men i min värld kan hans OS-silver inte vara större än Sjöströms OS-guld eller Stensons majorvinst. Det var ändå vinster i sporter som inte är mindre än ridsporten, säger han.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.