När Magnus Samuelsson gjorde mäktig comeback och ägde en allra sista gång

Få kan mäta sig med Magnus Samuelsson.
Denna svenska viking som reste världen runt och dominerade med sin omänskliga råstyrka.
Inte ens amerikanerna kunde tro sina ögon när kraftpaketet kom på besök 2007 och bjöd på sällan skådad uppvisning.

Redan 1995 gjorde svenske muskellegendaren Magnus Samuelsson debut i ”Världens starkaste man”-tävlingarna. Från den dagen skulle han komma att bli en legendar i världsmästerskapet för för planetens största kraftpaket.

1998 kom sedan första och enda vinsten när Samuelsson triumferade i mästerskapet i Marocko och fick titulera sig världens starkaste man under ett helt år. På hemmaplan blev det hela nio titlar som Sveriges starkaste man fram till 2005 då det verkade som 35-åringen använt sina biceps för sista gången. Trodde de flesta.

Men 2007 var han tillbaka igen i Världens starkaste man och gjorde bejublad comeback i tävlingen som hölls i Kalifornien, USA. Efter tre års frånvaro klev 37-årige Samuelsson in och showade med en brandbil som om den var gjord av plast. Kolla in hur lekande lätt det ser ut i videon här nedanför.

LÄS MER: När Magnus Samuelsson klev in och bokstavligen bröt jättens arm.

Se när Magnus Samuelsson har lekstuga med en brandbil:

 

Dock blev det inte en perfekt återkomst för svensken som slutade femma i sitt allra sista Världens starkaste man 2007. Men efter att ha stått på prispallen hela fem gånger i en av världens tuffaste tävlingar så är respekten ändå oändlig för Magnus Samuelsson.

Dela artikeln för att hylla vår svenske viking!