Kerstin Hegerfors: ”På vissa sätt har Arne blivit som ett litet barn”

Arne Hegerfors har senaste åren kämpat mot flera allvarliga sjukdomar.
Nu berättar berättar hans fru Kerstin Hegerfors om tillvaron med Arne och vägen tillbaka efter sjukdomarna.
– På vissa sätt har han blivit som ett litet barn som måste lära sig om och ha hjälp. Han klarar sig inte helt själv längre, säger hon enligt Sportexpressen till Året Runt.

Arne Hegerfors har hunnit bli 75 år och de senaste åren har han kämpat mot en rad olika sjukdomar. Hösten 2011 råkade han ut för en allvarlig hjärtinfarkt. Ett halvår senare fick den folkkäre tv-personligheten en stroke och 2014 fick han en tumör på hjärnhinnan.

Nu är Arne i stort sett återställd och hans fru Kerstin Hegerfors delar med sig om hur vardagen med maken ser ut.
– Arne är precis samma Arne. Han är sig lik, samma person. Men ändå inte. För på vissa sätt har han blivit som ett litet barn som måste lära sig om och ha hjälp. Han klarar sig inte helt själv längre, säger Kerstin enligt Sportexpressen till magasinet Året Runt.

Arne passar själv på att hylla frun för hur hon gjort vardagen möjlig.
– Om hon inte hade funnits för mig hade jag nog suttit på ett hem och druckit välling och tittat i taket. Det hade ju inte varit så kul. Men nu är jag fortfarande fri, det är fortfarande mitt liv. Och det är Kerstins förtjänst, säger Arne Hegerfors enligt kvällstidningen.

Kerstin passar också på att förklara hur hennes liv inte hade varit detsamma om Arne inte hade mått bra.
– Om jag levt ihop med en deppig Arne hade jag nog inte orkat med allt. Men jag mår jättebra och jag kan leva mitt liv också, precis som tidigare. Jag sjunger i kör, tränar på gym, träffar väninnor och hälsar varje dag på min mamma Ingrid, som blir 98 i september. Hon bor på ett hem här i närheten, säger hon.

LÄS MER: Nu har Anna Holmlund äntligen fått flytta hem: ”En svår omställning”