Varningen: ”De mår inte alls bra just nu”

Det är sanslöst spännande Europatips som stundar under söndagen. Den sista omgången av Allsvenskan ska tas i mål och dessutom tar storligorna Premier League, Serie A, La Liga och Bundesliga också plats. Med gott humör och ett sikte som brukligt inställt på 13 rätt kör vi igång!

Svenska Spel

1. Tottenham – Arsenal 2
Kupongen kan knappast få en mer sprakande inledning då startskottet ljuder för North London Derby på Tottenham Hotspur Stadium. Mourinho anklagade flera av sina adepter för att sakna motivation efter torsdagens slätstrukna insats mot LASK Linz. 3-3 slutade den kampen och kryss var också vad värdarna kom undan med i föregående ligamatch mot Chelsea. Arsenal slog i sin tur Rapid Wien med hela 4-1, en prestation som var allt annat än det som The Gunners visat upp i ligaspelet. Jag tror vi får se en vinnare här och gaffeln är därmed tagen.

2. Liverpool – Wolverhampton 1
Wolverhampton slog Arsenal på imponerande vis senast men segern blev en dyrköpt sådan. Raúl Jiménez bars ut på bår med en fraktur på skallen och som tur är har glädjande uppgifter kommit därefter gällande mexikanens tillfrisknande. Utan Jiménez blir Vargarnas anfallsspel extremt lidande och även om Liverpool saknar en drös med spelare ska de ses med rejält favoritskap på Anfield. Jag inleder med ettan och plockar därefter med krysset på större system då den streckas väl hårt.

3. Sheffield United – Leicester 1
Leicester mår inte alls bra för stunden och förlusten mot Zorya Luhansk i torsdags var dyster på många sätt. Insatsen var högst beskedlig och dessutom fick Söyüncü bytas ut redan efter en kvart då han slagit upp en gammal skada igen. Med nederlaget mot Fulham dessförinnan färskt på näthinnan är det uppenbart att allt inte står rätt till hos Rävarna. Sheffield United är ensamma om att hittills inte ha vunnit en enda match i Premier League, men jag tycker mig se tendenser i värdarnas spel som tyder på att första viktorian närmar sig. Tvåans överstreckning smakar direkt illa och jag väljer därför att lämna den utanför. 

4. Sampdoria – Milan 2
Lejonet från Rosengård har förvandlat Milan till något de själva inte trodde var möjligt. Även utan Ibras närvaro fortsätter Rossoneri att gå starkt och bortsett den första kvarten mot Celtic fanns det bara ett lag på banan i torsdags. Under söndagen åker de åker de serieledande vinstmaskinerna till Genua för att mäta krafter med Sampdoria. Värdarnas form är nere i källaren efter två förluster på de senaste tre omgångarna och föregående säsongs motsvarande möte slutade 4-1 till Milan så sent som i juli. Jag tror på ett liknande utfall denna gången och spikar tvåan trots överstreckningen. 

5. Udinese – Atalanta 2
Atalanta har överraskande nog haft problem med offensiven mot slutet. Glenn Strömbergs gamla lag har gått mållösa från de två senaste omgångarna i Serie A och i kommande vecka stundar en helt avgörande drabbning mot Ajax i Champions League. De blåsvarta har dock allt i egna händer vad gäller den kampen och här håller jag trots allt gästerna som klara favoriter i Udine. Udinese är ett par nivåer ner i jämförelse med Gasperinis mannar och Zebrorna har också haft stora problem i det här mötet genom åren. Jag tror inte på något trendbrott här. Tvåa.

6. Roma – Sassuolo X
Romas fina förlustfria svit fick sig en rejäl törn förra helgen då de ställdes mot ett sörjande och högpresterande Napoli. 0-4 i baken var ord och inga visor och med en torsdagsmatch i benen ska nu ett tröttkört huvudstadslag ta sig an Sassuolo. Gästerna är den stora överraskningen i Serie A så här långt och parkerar in på en meriterande tredjeplats inför helgen. De Zerbis adepter har verkligen tagit tränarens offensiva spelidé till sig och här blir värdet i öst extremt lockande. Jag plockar med alla tecken illa kvickt.

JUST NU: 13 heta matcher på Europatipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

7. Alavés – Real Sociedad 2
Vidare till Spanien där La Liga slår upp portarna till ett spännande derby i Baskien. Alavés kommer med mungiporna i höjd med öronen efter segern mot Real Madrid i förra omgången. Anfallsparet Pérez och Joselu nätade då och även om det är glädjande för värdarna betyder det också att John Guidetti sitter fast i frysboxen. Real Sociedad kommer i sin tur från en missräkning under torsdagen då det bara blev 2-2 mot Rijeka. Det innebär att en ödesmatch stundar mot Napoli i kommande vecka. Med den uppgiften i åtanke vågar inte jag ge fullt förtroende till La Real. X2.

8. Osasuna – Real Betis 2
Oviss kamp från Pamplona mellan två lag som mår allt annat än bra för stunden. Osasuna vandrar in i söndagen efter att ha förlorat tre av sina fyra senaste och med viktige Chimy Ávila i rehabstugan är det inte svårt att förstå varför värdarna går tungt. Samma visa gäller för Real Betis som med ett än tyngre skadeläge förlorat tre raka och släppt in hela elva mål (!). Jag håller gästerna som det bättre laget i grunden men med rådande formläge i åtanke går jag gärna hela vägen om tillfälle ges.

9. Werder Bremen – Stuttgart 2
Bundesliga vill också ta del av söndagskakan och tyskarnas bidrag är ett möte från Weserstadion i Bremen. Markus Rosenbergs gamla lag gick på pumpen så det sjöng om det mot Wolfsburg senast. Fem mål i brakan är inget att orda om och här saknar värdarna bland andra Füllkrug, Rashica och Mohwald. Truppläget är bättre hos gästande Stuttgart och kan besökarna komma upp i samma nivå här som de gjorde mot Bayern München senast ska de ses med godare chans än vad strecken gör gällande. Jag lockas av värdet på tvåan och låter den stå på egna ben.

10. Falkenberg – Mjällby 1
Allsvenskan når sin kulmen under söndagen och väldigt mycket finns att spela om för ett flertal lag i vårt blågula finrum. Falkenberg behöver vinna för att chans på återkvalsplatsen och mot ett färdigspelat Mjällby ger jag värdarna god möjlighet. Nykomlingarna har stått för en sensationellt bra säsong men mot ett cyniskt Falkenberg tror jag att Lantz och gänget får problem. Värdarna var med om en liknande situation i fjol och då ettan ser ut att hamna där den ska väljer jag att spika den.

11. Kalmar FF – Häcken X
Både Kalmar och Häcken behöver troligtvis ta poäng för att vara säkra på återkval respektive Europaspel. Smålänningarnas insats mot AIK på nationalarenan var heroisk och Erik Israelssons mål blev sedermera matchens enda. Häcken tog i sin tur en promenadseger mot Örebro och sett till truppernas bredd och spets är det inget snack om att Getingarna ska gälla som favoriter. Nannes mannar kommer dock inte att ge sig utan kamp och även om jag inleder till höger letar sig samtliga tecken in när systemet växer.

12. Djurgården – Varberg 2
De regerande svenska mästarna Djurgården riskerar i allra högsta grad att missa Europaspel nästa säsong. Väldigt mycket ska gå stockholmarnas väg på andra arenor och jag köper inte alls det stora favoritskap som Blåränderna får. Varberg är inne i ett riktigt stim och visar inga som helst tecken på att slå av på takten. Jocke Persson förtjänar enorm cred för det han åstadkommit tillsammans med nykomlingarna. Tvåan åker med redan på mindre system även om alla tecken är att föredra.

13. Elfsborg – AIK X
En förmodat avslagen historia tar kupongen och framför allt hela Allsvenskan i mål. Elfsborg har överträffat alla förväntningar och att boråsarna löser en Europaplats trots försäljningen av Jesper Karlsson är beundransvärt. Med den biljetten i hand brister dock motivationen från värdarnas sida. Det gör den även för AIK som kommer hit utan någonting att spela för. Solnaiterna har på det stora hela haft en misslyckad säsong och nu gäller det att börja bygga inför nästa upplaga av Allsvenskan. Jag tror på få mål och chansspikar krysset.

Till Europatipset – klicka HÄR

Spiken utom fara!

Atalanta
Atalanta kommer från en motig period men insatsen mot Liverpool visade vad de blåsvarta kan när de har sin dag. Kommer de upp i liknande nivå här vinner de enkelt mot Udinese. 

Kupongens drag!

Sassuolo
Roma är inne i hårt matchande men får trots det väl stort förtroende av tipparna. Sassuolo besitter nog med höjd för att kunna störa på Olimpico. 

192 rader

1. Tottenham – Arsenal 12
2. Liverpool – Wolves 1
3. Sheffield U – Leicester 1X
4. Sampdoria – Milan 2
5. Udinese – Atalanta 2
6. Roma – Sassuolo 1X2
7. Alavés – R.Sociedad X2
8. Osasuna – Real Betis X2
9. W.Bremen – Stuttgart 2
10. Falkenberg – Mjällby 1
11. Kalmar – Häcken X2
12. Djurgården – Varberg 12
13. Elfsborg – AIK X

1296 rader

1. Tottenham – Arsenal 12
2. Liverpool – Wolves 1X
3. Sheffield U – Leicester 1X
4. Sampdoria – Milan 2
5. Udinese – Atalanta 2
6. Roma – Sassuolo 1X2
7. Alavés – R.Sociedad X2
8. Osasuna – Real Betis 1X2
9. W.Bremen – Stuttgart 2
10. Falkenberg – Mjällby 1
11. Kalmar – Häcken 1X2
12. Djurgården – Varberg 1X2
13. Elfsborg – AIK X

Spelstopp: 14:29

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!