Kupongens drag: ”Den här rensar magiskt”

Fredagsmyset blir en salig mix med fotboll då Topptipset bjuder på bidrag från åtta olika ligor tvärs över Europa. Mötet mellan Bilbao och Celta Vigo är en liten karamell och stadsderbyt i Berlin smäller också högt. Häng med!

Svenska Spel

1. Athletic Bilbao – Celta Vigo X
Kupongen har sin början i Spanien där Athletic Bilbao välkomnar Celta Vigo till Baskien. De rödvita har hittills levt upp till sitt svårslagna rykte på San Mamés där tre av de tre senaste slutat med seger. Under fredagen tror jag dock att baskerna kan få problem. Celta Vigo ser ruskigt spännande ut under nye tränaren Coudet som är extremt offensivt lagd. Visst lämnas en del ytor att ställa om på för motståndarna, men att spelare som Aspas, Nolito och Mina kommer att blomma än mer under Coudets styre är inte otänkbart. Jag helgarderar och håller en tumme för högersidan som rensar fint.

2. Hertha Berlin – Union Berlin 1
Stadsderby från den tyska huvudstaden där Union Berlin får agera lillebror, den framskjutna tabellplaceringen till trots. Att Sebastian Andersson försvann inför säsongen var ett tungt tapp men ersättaren Kruse har gått in och ersatt svensken med den äran. Här har jag dock svårt att se Union räcka till. Hertha Berlin har visserligen haft en motig säsongsstart men jämförs de båda kombattanternas trupper är det klar fördel värdarna. Hertha stämmer i bäcken och ordnar en trea till fin procent.

3. Nimes – Marseille 1
Marseille tog i veckan sin första seger i Champions League sedan Dackefejden och det var minst sagt lättade miner hos Villas-Boas och övriga efter matchen mot Olympiakos. Dimitri Payet blev stor hjälte då han via två straffmål såg till så att segern blev ett faktum, men i övrigt var det en jämn match som lär ha kostat mycket kraft hos Les Olympiens. Med kort vila i benen ska de nu ta sig an Nimes. Värdarna håller till på den nedre halvan av tabellen och lär stanna där under större delar av säsongen, men i denna enskilda kamp ska de kunna stå upp bra med rådande förutsättningar. Jag lämnar tvåan utanför då vänstersidan erbjuder magiskt värde.

4. Sparta Rotterdam – FC Emmen 1
Simon Tibbling har i princip hållit anonym profil sedan det berömda guldet med det svenska U-21-landslaget, men nu är svensken lite halvt i ropet igen, om än inte av positiva anledningar. Hans FC Emmen ligger nämligen sist i Eredivisie och med fem raka nederlag på kontot ser det inte ljust ut för gästerna. Sparta Rotterdam mår betydligt bättre för stunden och kommer värdarna upp i samma nivå här som de gjorde mot Den Haag (6-0) blir det seger. Krysset är dock inget dumt komplement då ettan streckas väl hårt.

JUST NU: 8 heta matcher på Topptipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

5. Zulte/Waregem – Anderlecht X
Anderlecht är inte alls vad de en gång var och det faktum att Isaac Kiese Thelin återvänder efter hans utlåning till Malmö FF lär knappast ändra på det. Vincent Kompanys mannar har förvisso fortfarande häng på den absoluta toppen i Jupiler League, men att det ska bli tal om ett efterlängtat ligaguld håller jag som en utopi. Fredagens uppgift mot Zulte/Waregem blir inte heller en enkel uppgift för den snart forna storklubben. Värdarna visade senast mot Gent (3-0-seger) att de kan slå alla lag i serien och även om utgångstecknen sitter till höger går jag gladeligen hela vägen på större rader. 

6. Ascoli – Pescara 1
Vidare till Italien och Serie B där ett bottenmöte står på menyn i Marche. Pescara reser hit i egenskap av tabelljumbo och Delfinernas läckage i de bakre leden ligger stor grund för den icke smickrande positionen. Bortaspelet har dessutom varit generaluselt och jag har svårt att se det vända radikalt här. Ascoli rosar inte heller marknaden men i den egna borgen bjuder värdarna allt som oftast på stabila prestationer. Gör de det även här blir det minst en pinne. 1X är ett lås.  

7. Helmond Sport – Go Ahead Eagles 2
Tillbaka till Holland men den här gången ska vi istället för Eredivisie titta till ett möte från våningen under. Helmond Sport kan tacka förbundet för att inget lag åker ur Eerste Divisie den här säsongen. Hade så varit fallet hade värdarna legat risigt till. Go Ahead Eagles håller till högre upp i tabellen och gästerna är ett lag som bör kunna utmana om en playoffplats till finrummet när serien ska summeras. Tvåan ser ut att landa där den ska och jag lämnar den allena med gott hopp. 

8. Queen of South – Inverness X
Från en andraliga till en annan då kupongen går i mål i Skottland. Inverness åker till Queen of South och gästerna gör det efter att hittills ha förlorat båda deras bortamatcher. Det ska dock sägas att nederlagen kommit mot Dunfermline och Hearts, seriens två överlägset bästa lag. Här ger jag trots allt Inverness god poängmöjlighet, men med det sagt kommer det inte att bli en enkel resa. Queen of South är ett erkänt svårspelat lag på Palmerston Park och på större rader föredrar jag samtliga tecken. 

Till Topptipset – klicka HÄR

Spiken utom fara!

Hertha Berlin
Poängen mot Leverkusen gjorde Hertha gott och här håller jag värdarna som åtminstone en nivå bättre än lillebror från samma stad. Fin etta.

Kupongens drag!

Nimes
Marseille kommer tröttkörda efter veckans Champions League och får trots det alldeles för högt förtroende. Vänstersidan rensar magiskt och tvåan kan med gott samvete lämnas utanför. 

48 rader

1. A.Bilbao – Celta Vigo 1X2
2. H.Berlin – U.Berlin 1
3. Nimes – Marseille 1X
4. Sparta – FC Emmen 1
5. Zulte – Anderlecht X2
6. Ascoli – Pescara 1X
7. Helmond – Go Ahead 2
8. Queen of South – Invern. X2

216 rader

1. A.Bilbao – Celta Vigo 1X2
2. H.Berlin – U.Berlin 1
3. Nimes – Marseille 1X
4. Sparta – FC Emmen 1X
5. Zulte – Anderlecht 1X2
6. Ascoli – Pescara 1X
7. Helmond – Go Ahead 2
8. Queen of South – Invern. 1X2

Spelstopp: 19:59

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!