Expertens varning: ”De har kört fast”

Fredagens Topptips innebär blandad kompott med spännande kamper runtom Europa. Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 och Jupiler League bjuder in till varsin fajt innan vi avrundar med singelnedslag i Segunda División och Serie B. För maximerat fredagsmys är det läge att ta del av Topptipsanalysen nedan!

Svenska Spel

1. Leeds – West Ham 1
Elland Road är första arena till rakning där Leeds sannerligen inte bett om ursäkt för sin återkomst i Premier League. Bielsas mannar har förtjänat fler poäng än vad de hittills fått och med en glödhet Patrick Bamford längst fram får West Ham se upp. David Moyes saknar förmodligen sin viktigaste spelare Antonio och utan honom är The Hammers ganska tandlösa i sina attacker. Jag gillar värdet på ettan och låter helt enkelt den stå ensam i denna på förhand böljande drabbning. 

2. Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1
Både Wolfsburg och Eintracht Frankfurt har hittills imponerat stort i Bundesliga. De förstnämnda allra mest då det lyser noll i förlustkolumnen samt att offensiven ser minst sagt spänstig ut. Den väldige Wout Weghorst är ett hot för samtliga försvar med sitt huvudspel och här lutar jag över åt Vargarnas sida. Frankfurt har bara förlorat en match så här långt och även om det är en styrka i sig är formen oroande med fem raka kryss. Ettan singlas.

3. Valladolid – Osasuna 1
Bottenmöte i La Liga där dock Valladolid visar mer go för stunden. Osasuna har bara tagit en poäng av de senaste 15 möjliga och därmed är det inte svårt att förstå varför grabbarna från Pamplona ligger i botten och skvalpar. Det gör även Valladolid, men som tidigare nämnts har värdarna steppat upp något mot slutet. 2-1-1 på de fyra senaste ger åtminstone hopp om en ljus vinter och jag ger Albivioletas god poängchans hemma på José Zorrilla. 1X är ett lås.

4. Sassuolo – Benevento X
Varningsklockorna ljuder på Mapei Stadium där Sassuolo blir alldeles för stora favoriter när Benevento kommer på visit. Sassarna har på det stora hela imponerat i inledningen, men mot slutet har De Zerbis manskap kört fast. Skador på viktiga Caputo och Chiriches stör och noll pytsar framåt på 180 minuter är illavarslande. Benevento bara kör under Pippo Inzaghi och den energiske tränaren förmådde nykomlingarna till ett oavgjort resultat mot Juventus för drygt två veckor sedan. Det är en bedrift som mycket väl kan återupprepas här. Alla tecken.

Svenska spel, knapp

5. St. Etienne – Angers 1
St. Etienne blev brandskattade på mittbackar i somras och i kölvattnet av transferfönstret har de grönvita gått trögt i inledningen av Ligue 1. Truppen håller med det sagt alltjämt en nivå för den övre halvan och jag tror att det vänder förr snarare än senare för Sainté. Angers har i sin tur överraskat positivt och befinner sig strax under topplagen inför helgen. Nämnas bör att gästerna haft rejäl medstuds, men jag vill inte utesluta de svartvita här. Utgångsgaffeln blir alla tecken när systemen växer.

6. Anderlecht – Genk 2
Jupiler League har nya serieledare i form av Genk. Gästerna har vräkt in mål den senaste tiden och med sju raka segrar är det inte konstigt att Club Brügge puttats ner från förstaplatsen. Anderlecht är inte alls vad de en gång varit men Vincent Kompany har åtminstone gjort den forna storklubben till en svårslagen sådan den här säsongen. Här kommer motivationen av sig själv och i en förmodat svängig historia garderar jag från båda sidor. 1-2.

7. Real Oviedo – Tenerife 1
Real Oviedo hade en mörk inledning på säsongen men allt eftersom den fortlöpt har också värdarna spottat upp sig. Poäng i sju av de åtta senaste matcherna vittnar trots allt om god styrka och moral i truppen och här håller jag Oviedo som favoriter. Tenerife kan en hel del i sina stunder, men de tillfaller allt som oftast hemma på ön. På resande fot är gästerna inte lika framgångsrika och skulle de få med sig en pinne från Asturien får de anses vara nöjda. Ettan först, krysset sedan.

8. Chievo – Reggina 1
Chievo lyckades inte ta sig tillbaka till Serie A i fjol och ska det bli ändring på det den här säsongen bör De flygande åsnorna skärpa till sig. En poäng av de senaste nio möjliga är för dåligt med Veronalagets mått mätt och fredagens uppgift är i ärlighetens namn inte den enklaste. Reggina kommer med morgonluft i lungorna efter den efterlängtade segern mot Brescia och jag lockas inte särskilt mycket av den överstreckade ettan. Större system innehar alla tecken.

JUST NU: 8 heta matcher på Topptipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

Spiken utom fara!

Wolfsburg
Wolfsburg bombar in mål i parti och minut för stunden och Eintracht Frankfurt kommer att få svettas under fredagen. Weghorst avgör!

Kupongens drag!

Benevento
Sassuolos fina form har kommit av sig och med ett gäng tyngre skador ska inte De Zerbis mannar målas upp som extrema favoriter. Benevento har alla möjligheter att skrälla på Mapei Stadium.

48 rader

1. Leeds – West Ham 1
2. Wolfsburg – E.Frankfurt 1
3. Valladolid – Osasuna 1X
4. Sassuolo – Benevento 1X2
5. St. Etienne – Angers 12
6. Anderlecht – Genk 12
7. Real Oviedo – Tenerife 1
8. Chievo – Reggina 1X

216 rader

1. Leeds – West Ham 1
2. Wolfsburg – E.Frankfurt 1
3. Valladolid – Osasuna 1X
4. Sassuolo – Benevento 1X2
5. St. Etienne – Angers 1X2
6. Anderlecht – Genk 12
7. Real Oviedo – Tenerife 1X
8. Chievo – Reggina 1X2

Spelstopp: 20:29

Topptipset, knapp

Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!