Experten: "Svenskens show rullar vidare"

Experten: ”Svenskens show rullar vidare”

Svenska Spel

Varmrätten Champions League är avklarad för den här veckan och nu stundar efterrätten, Europa League, under torsdagen. Topptipset hämtar samtliga bidrag från den ovissa turneringen där det bland annat ska bli spännande att syna mötet mellan Jesper Karlsson och Alexander Isak i Holland. Häng med!

1. AZ Alkmaar – Real Sociedad 2
Svenskmötet sparkar igång kalaset där Jesper Karlssons AZ Alkmaar tar emot Alexander Isaks Real Sociedad. Det vändande mötet slutade 1-0 till baskerna, siffror som holländarna ska vara otroligt tacksamma över. Det var spel mot ett mål i mer eller mindre hela matchen och La Real lyckades neutralisera de omställningslägen som Alkmaar fick på bästa sätt. Inte mycket tyder på att det kommer att bli en annorlunda matchbild här och så länge tvåan finns under 50 procent kollar jag inte efter garderingar. 

2. Rangers – Benfica 1
I Lissabon hade Rangers ett drömläge i halvtidsvilan. Dåren Otamendi hade blivit utvisad drygt 20 minuter in i matchen och Steven Gerrards adepter hade också en 2-1-ledning att glädjas åt inne i omklädningsrummet. Den blev sedermera 3-1, men därefter kollapsade skottarna. Megatalangen Darwin Núnez kom in och via en assist och ett mål bidrog uruguayanen starkt till att Benfica till slut fick med sig 3-3. Snöpligt för kiltbärarna som får se upp hemma på Ibrox. Jag gillar det jag ser av Rangers men även om vänstersidan inleder plockar jag med tvåan på större system.

3. Standard Liège – Lech Poznan 1
Mikael Ishak Show rullar vidare och förutom att svenska vräker in mål i polska Ekstraklasa har han också för vana att sätta en och annan pyts i Europa League. Två påsar blev det i 3-1-segern mot Standard Liège och fortsätter den gode Ishak i det här stimmet är ett inte så smalt kontrakt att vänta i en större klubb inom kort. Standard är med det sagt inga duvungar och på eget gräs ska belgarna ses med större chans än vad de hade i Polen, men jag lämnar inte tvåan utanför. Gaffel!

4. Nice – Slavia Prag 1
Spännande möte att syna i ovissa Grupp C. Slavia Prag toppar före Bayer Leverkusen på inbördes möten, men nu stundar en tuff resa för tjeckerna som ska tampas med Nice på den franska rivieran. Vieiras mannar erbjöd tufft motstånd i Prag men fick till slut ge sig med 2-3. Det är siffror Les Aiglons inte ska låta sig nedslås av och när mötet nu svänger håller jag fransmännen snäppet högre. Gouiri, Schneiderlin, Atal och Reine-Adélaïde är alla högkvalitativa lirare och i en jämnt streckad fajt är det läge att välja sida. Jag landar på den i väst och singlar ettan.

JUST NU: 8 heta matcher på Topptipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

5. Cluj – Roma X
Mycket stämmer för Roma just nu och med fyra raka tävlingssegrar är humöret på topp i den italienska huvudstaden. Sjukstugan är dock ganska välfylld och det går inte att komma ifrån det faktum att romarna är försvagade när lirare som Smalling, Dzeko, Kumbulla, Zaniolo, Fazio och Pastore alla riskerar att missa trippen till Rumänien. Cluj hade inte mycket att sätta emot på Olimpico men på eget gräs är värdarna erkänt svårspelade. Lyckas Petrescus mannar stänga ner ytorna för Giallorossi ska de ses med godare skrällchans än vad strecken ger sken av. Jag helgarderar.

6. PSV Eindhoven – PAOK 1
PSV Eindhoven hade slagläge inför den andra halvleken mot PAOK efter att målspottaren Eran Zahavi slagit in en straff innan halvtidsvilan. De avslutande 45 minuterna var dock hädiska ur en holländsk synvinkel och 1-4 i brakan var minst sagt välförtjänt. För att ha chans på avancemang krävs åtminstone poäng när mötet nu vänder och det tror jag att de rödvita löser. Nämnda Zahavi, Malen och Götze håller alla skyhög nivå och de normalt bortasvaga grekerna lär få en tuff afton framför sig på Philips Stadion. Strecka från vänster. 

7. Granada – Omonia Nicosia X
Omonia Nicosia utkristalliseras alltmer som Grupp E:s slagpåse, men den enda poängen cyprioterna hittills skrapat ihop ska inte underskattas. En utvisning satte stopp för besökarnas chanser till poäng hemma mot Granada och när flyget går mot Andalusien litar jag inte, som tipparna, blint på ettan. Spanjorerna har haft enorma problem med Coronaviruset och då truppläget alltjämt är högst oklart inför torsdagen köper jag inte de dryga 85 procenten i väst. Krysset åker med direkt och på större rader ger jag även plats åt tvåan som rensar magiskt.

8. Dundalk – Rapid Wien 2
Drygt två timmar innan den här kampen går av stapeln har, ur Dundalks och Rapid Wiens synvinkel, förhoppningsvis Arsenal slagit Molde. Det ger i så fall främst österrikarna men även i viss mån irländarna chansen att fortsätta drömma om avancemang. Gästerna från Wien vann det vändande mötet i Wien med 4-3 och då båda aktörerna verkligen behöver gå framåt här är ett nytt målglatt möte att vänta. Jag håller Die Grunen som det klart bättre laget i grunden och ju längre matchklockan tickar tror jag att de maler ner Dundalk. X2 blir således valet. 

Till Topptipset – klicka HÄR!

Spiken utom fara!

Sociedad
AZ Alkmaar försvarade sig frenetiskt i Baskien men även om Jeppe K och company nu drar nytta av eget gräs tror jag inte att varken matchbild eller poängutdelning förändras. Real Sociedad är helt enkelt för bra.

Kupongens drag!

Cluj
Roma har ett jobbigt skadeläge och mot ett normalt hemmastarkt Cluj kan det definitivt innebära problem. Rumänerna ska ses med god skrällchans på eget gräs.

48 rader

1. AZ Alkmaar – Sociedad 2
2. Rangers – Benfica 1X
3. St.Liège – Lech Poznan 12
4. Nice – Slavia Prag 1
5. Cluj – Roma 1X2
6. PSV Eindhoven – PAOK 1
7. Granada – Omonia Nicosia 1X
8. Dundalk – Rapid Wien X2

216 rader

1. AZ Alkmaar – Sociedad 2
2. Rangers – Benfica 1X2
3. St.Liège – Lech Poznan 12
4. Nice – Slavia Prag 1
5. Cluj – Roma 1X2
6. PSV Eindhoven – PAOK 1X
7. Granada – Omonia Nicosia 1X2
8. Dundalk – Rapid Wien X2

Spelstopp: 20:59

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!