Experten: ”Sprakande derby i England”

Måndagens Topptips innehåller det mesta för en fotbollsälskare. Sydkustderbyt från Premier League inleder kalaset och bataljer från finrummet hittas även i Spanien, Tyskland, Italien, Belgien och Portugal. Sist men inte minst sticker Serie B och Ligue 2 in varsitt bidrag. Häng med!

Svenska Spel

1. Brighton – Southampton 1
Kupongen inleds med ett sprakande sydkustderby på AMEX Stadium. Brighton har i vanlig ordning fått klen utdelning sett till spelet de presterat och för att inte cementeras i bottenstriden skulle Potter och grabbarna må bra av att börja plocka trepoängare. Det är inte omöjligt att en sådan kommer mot Southampton, men då gästerna kan ha Danny Ings åter går det inte att lita på The Seagulls. Ings är kanske den mest betydelsefulla spelaren för sitt lag i hela ligan och jag plockar med tvåan på större system. 

2. Eibar – Valencia 1
Valencia slog Real Madrid för en dryg månad sedan med 4-1 men det är också gästernas enda viktoria sett till de sju senaste omgångarna. Jag blir inte förvånad om Los Che krigar i La Ligas nedre regioner under stora delar av säsongen. Eibar visar betydligt mycket mer för stunden och värdarnas 2-0-vinst borta mot Real Betis i förra omgången skvallrar om vad baskerna kan när de har sin dag. Jag tror Valencia tappar poäng igen och nöjer mig med 1X. 

3. Hoffenheim – Augsburg 2
Hoffenheim lider enormt av dubbelspelandet i Europa League och de blåvitas senaste viktoria i Bundesliga hittas så långt tillbaka som i slutet på september. Trots det blir ettan extremt övervärderad när Augsburg kommer på besök. Jag håller gästerna betydligt högre än vad tipparna gör och så länge ettan överstiger 65 procent kommer den inte finnas med på mina system. Augsburg vann föregående säsongs motsvarande möte med 4-2 och mycket väl upprepa den bedriften här.

4. Fiorentina – Genoa X
Serie A bjuder in till bottenmöte där strecken fördelas på skevt vis. Fiorentina blir uppmålade som enorma favoriter men även om Viola i grunden är ett bättre lag än Genoa är det omöjligt att köpa ettans procent. Värdarna förlorar hittills över hälften av kamperna och nämnas bör också att Genoa inte förlorat mot måndagens kombattanter sedan 2018. Med det fina värdet i österled i åtanke garderar jag hela vägen med glada mungipor. Forza Genoa!

JUST NU: 8 heta matcher på Topptipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

5. Charleroi – Kortrijk 1
Efter tre raka förluster har Charleroi börjat tappa mark i Jupiler Leagues toppstrid. Än är det ingen större fara på torpet, men ska värdarna ha chans att nå Mästerskapsrundan krävs det att Saido Berahino och övriga i de främre leden hittar tillbaka till formen. Jag ger trots allt värdarna god segerchans här då Kortrijk kommer på besök. Gästerna är i grunden ett sämre lag än Charleroi och med endast en seger på de fem senaste visar inte heller Kortrijk mycket för stunden. Ettan singlas.

6. Sporting Farense – Marítimo 1
Oviss drabbning från Portugal där jumbon Sporting Farense tar emot nästjumbon Marítimo på Estádio de Sao Luís. Båda aktörerna lär spendera hela säsongen i bottenträsket och i slutändan kan den här matchen mycket väl visa sig avgörande för respektive herrskaps eventuella överlevnad i finrummet. Visst favoritskap ska ges värdarna i kraft av hemmagräs, men Marítimo har betydligt mer rutin från spel i Primeira Liga. Jag helgarderar på större system. 

7. Pordenone – Empoli 1
Jämn match att vänta i Serie B där tipparna blir förblindade av lagnamnen. Empoli hör till seriens bättre lag, åtminstone på pappret, och gästerna har också inlett säsongen positivt. Formen är dock på nedåtgående med två raka utan seger och resan till Friuli-Venezia Giulia kommer inte heller den att bli enkel. Pordenone ger inte bort något gratis och då värdarna båda inbördes mötena mot Empoli i fjol gillar jag värdet på ettan väldigt mycket. Potentiell chansspik. 

8. AC Ajaccio – Le Havre 1
Vi avrundar i Frankrike där ett förmodat mittenmöte från andraligan äger rum på Korsika. Le Havre tillhörde toppen av Ligue 2 i fjol, men försäljningen av Tino Kadewere till Lyon har kostat mycket även om den smakade rent ekonomiskt. Ajaccio kommer från fyra raka utan förlust och då värdarna är för bra för att ligga nära giljotinen bör de kunna klättra än mer i tabellen. Jag vågar dock inte lita fullt ut på att Ajaccio grejar poäng och garderar därför hela vägen på större system. 

Till Topptipset – klicka HÄR

Spiken utom fara!

Charleroi
Charleroi har gått tungt den senaste tiden men ställs här inför en passande uppgift. Kortrijk håller inte alls samma klass som värdarna och kommer att få det tufft under måndagen.

Kupongens drag!

Augsburg
Hoffenheim går tungt i takt med dubbelspelandet i Europa League och jag tror inte att de blåvita segrar här heller. Augsburg plockar minst en pinne.

48 rader

1. Brighton – Southampton 1
2. Eibar – Valencia 1X
3. Hoffenheim – Augsburg X2
4. Fiorentina – Genoa 1X2
5. Charleroi – Kortrijk 1
6. Farense – Marítimo 1X
7. Pordenone – Empoli 1
8. AC Ajaccio – Le Havre 1X

216 rader

1. Brighton – Southampton 12
2. Eibar – Valencia 1X
3. Hoffenheim – Augsburg X2
4. Fiorentina – Genoa 1X2
5. Charleroi – Kortrijk 1
6. Farense – Marítimo 1X2
7. Pordenone – Empoli 1
8. AC Ajaccio – Le Havre 1X2

Spelstopp: 20:29

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!