Experten: ”Real är riktigt illa ute i CL”

Gruppspelet i Champions League når vägs ände under onsdagen och det finns en hel del arenor som står värd för potentiella holmgångar. Kupongens fyra inledande fajter har alla möjligheter att bli något alldeles extra. Bongen går sedan i mål med fem duster från The Championship. Mot 13 gröna bockar på Europatipset!

Svenska Spel

1. Real Madrid – Mönchengladbach 1
Vi sparkar igång kalaset i Madrid där de mesta mästarna i turneringen riskerar att åka ut redan i gruppspelet. Dubbla nederlag mot Shakhtar Donetsk säger det mesta om hur Zidanes mannar presterat hittills, men som tur är för Marängerna finns chansen till avancemang fortfarande kvar. Seger eller oavgjort (om Inter vinner mot Shakhtar) tar de vitklädda vidare och för Mönchengladbachs del räcker det med poäng för att vara helt klara. Går värdarna in med rätt fokus löser de uppgiften och jag nöjer mig med 1X. 

2. Ajax – Atalanta 1
Ödesmatch från Grupp D där Ajax måste vinna över Atalanta för att lägga vantarna på andraplatsen. Holländarna har, helgens förlust mot Twente till trots, radat upp starka prestationer den senaste tiden och med lirare som Tadic, Traoré och Promes i de offensiva leden kommer gästerna att få något att bita i. Bergamogängets främre led går heller inte av för hackor, men formen är allt annat än bra för Gasperinis mannar. Jag väljer att ge fullt förtroende till ettan så länge den håller sig under 50 procent. 

3. Inter – Shakhtar Donetsk 1
Inter måste vinna för att ha chans att gå vidare och samtidigt behöver Conte och company hålla ett öga på vad som händer i Madrid. Kryss i den spanska huvudstaden innebär att Nerazzurri är ute ur Champions League. I det vändande mötet i Ukraina var de blåsvarta det klart bättre laget och med Lukaku i strålande form håller jag värdarna klart högst när mötet nu äger rum på San Siro. Shakhtar förtjänar beröm i mängder för vad de hittills åstadkommit, men här tar det roliga slut för ukrainarna. Etta.

4. Red Bull Salzburg – Atlético Madrid X
Förhållandevist ovisst möte i Österrike där Red Bull Salzburg är piskade att slå Atlético Madrid för att gå vidare. Läsklaget bjöd verkligen upp till dans när aktörerna drabbade samman på Wanda Metropolitano och jag tror definitivt att Simeone och gänget får det hett om öronen även här. Gästerna har gått fram starkt i ligaspelet, men i Champions League har melodin varit en annan. Jag kopplar på hela spannet redan från start och håller tummarna för att Salzburg flyger.

5. Manchester City – Marseille 1
Marseille tog en efterlängtad fullpoängare hemma mot Olympiakos senast och har fortsatt chans att nå Europa League. Då krävs det förmodligen seger på Etihad och det är en uppgift som jag inte tror gästerna fixar. Manchester City är förvisso redan klara gruppsegrare och har ett otroligt viktigt stadsderby redan till helgen, men Guardiola har med det sagt en bred trupp till sitt förfogande. Ettan är inte på långa vägar en rolig spik, men jag vädjar bättre skrällbud på andra håll. 

6. Bayern München – Lokomotiv Moskva X
Lokomotiv Moskva har stått upp väl i en på förhand tuff grupp och tack vare två poängplock mot Atlético Madrid har ryssarna fortfarande chansen att nå vidare spel i Europa League. Bayern München har sett något svalare ut mot slutet och det hårda matchandet har inneburit skador på viktiga spelare. Här tror jag inte att Hansi Flick vill riskera ytterligare bakslag och därför skulle det inte förvåna mig om vi får se ett kraftigt reservbetonat Bayern. Med det i åtanke är det ruskigt lockande att gardera hela vägen om plånboken tillåter.

Svenska spel, knapp

7. Midtjylland – Liverpool 1
Temat skador och redan klara gruppsegrare har varit frekvent förekommande och Liverpool passar i allra högsta grad in under den kategorin. Här får Jürgen Klopp ett gyllene läge att låta mer eller mindre hela A-truppen vila inför kommande uppgifter. Midtjylland plockade sin första poäng senast mot Atalanta och med rådande förutsättningar i åtanke ligger också den första viktorian i luften under onsdagen. Jag drar en rövare och lämnar Liverpool utanför på MCH Arena. 

8. Olympiakos – Porto 1
Ensidig batalj att vänta på Georgios Karaiskakis där Porto redan är klara för avancemang. Drakarna kan därmed lufta truppen i Grekland och det gör att Olympiakos i sin tur ska ses med toppchans att lösa vidare spel i Europa League. De rödvita har gott om rutin från liknande lägen i truppen och ettan ser dessutom ut att hålla sig inom rimliga gränser. Jag plockar fram spikpistolen och låter ettan stå på egna ben denna lillördag i Pireus. 

9. Preston – Middlesbrough 2
Vidare till The Championship där Preston har enorma problem med stabiliteten. The Lilywhites leder bortatabellen inför veckans omgång, men på eget gräs är värdarna direkt usla. Raden 1-1-6 är ett fullgott kvitto på det påståendet och mot ett mer jämnt presterande Middlesbrough spår jag att Preston återigen får problem. Neil Warnocks adepter bör kunna blanda sig i striden om playoff-platserna vad det lider och jag låter tvåan stå ensam till trevlig procent i Lancashire.

10. Bristol City – Blackburn 2
Oviss kamp mellan två lag som har sina definitiva styrkor i offensiven. Bristol City har börjat dala i tabellen och då The Robins överpresterat under en längre tid var det inte helt oväntat att ett mindre ras skulle påbörjas. Med det sagt ska värdarna kunna stå emot bra när Blackburn kommer på besök, men med bland andra Armstrong och Gallagher på topp går det inte att räkna bort Rovers. Poängen senast mot Brentford var heroisk och även om jag inleder med gaffeln åker krysset med på större rader.

11. Barnsley – Wycombe 1
Wycombe visar emellanåt lite livstecken nere i bottenträsket men jag har extremt svårt att se nykomlingarna hänga kvar i The Championship när vi summerar i vår. Spelarmaterialet är helt enkelt för dåligt och mot ett Barnsley som fått en skjuts i rätt riktning under nye Ismaël blir det en tuff afton. The Tykes ska inte ha några större problem med att lösa ny biljett i andraligan och 1X på Oakwell Ground är definitivt att betrakta som en helgardering. 

12. Norwich – Nottingham X
Norwich är alltjämt serieledare efter 16 spelade omgångar. Vändningen mot Sheffield Wednesday senast satt dock långt inne och mot slutet har Kanariefåglarna dippat i sina prestationer. Det kan ha att göra med skadeläget som Farke har att förhålla sig till. Idel klassnamn lär missa även denna kamp och då går det inte att ge fullt förtroende åt ettan. Nottingham är bättre än vad tabellen visar och jag tror definitivt att Chris Hughtons mannar kan stå emot bra på Carrow Road. Alla tecken.

13. Reading – Birmingham 1
Kupongen avrundas på Madejski Stadium där Reading börjar hitta rätt igen. Lucas Joao fanns med bland målskyttarna senast och anfallaren är extremt viktig för detta Reading. Kommer Joao upp i nivå får Birmingham en jobbig afton framför sig, men lyckas gästerna å andra sidan hålla honom i schack är det inte omöjligt att Karankas destruktiva lag får med sig en poäng. Mer än så kan Birmingham dock inte hoppas på och 1X är ett lås alla dagar i veckan.

JUST NU: 13 heta matcher på Europatipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

Spiken utom fara!

Inter
Inter behöva vinna och cynikern Conte kommer att förmå sina mannar att göra vad som behövs för att lägga Shakhtar på rygg. Ukrainarna vänder hem tomhänta.

Kupongens drag!

Nottingham
Nottingham har inte alls fått till det men det ska också sägas att Sherifferna är bättre än vad tabellen visar. Ett skadedrabbat Norwich får se upp.

192 rader

1. R.Madrid – M-gladbach 1X
2. Ajax – Atalanta 1
3. Inter – Shakhtar 1
4. Salzburg – A.Madrid 1X2
5. Man City – Marseille 1
6. B.München – Lok.Moskva 1X
7. Midtjylland – Liverpool 1X
8. Olympiakos – Porto 1
9. Preston – Middlesbrough 2
10. Bristol City – Blackburn 12
11. Barnsley – Wycombe 1X
12. Norwich – Nottingham X2
13. Reading – Birmingham 1

1296 rader

1. R.Madrid – M-gladbach 1X
2. Ajax – Atalanta 1
3. Inter – Shakhtar 1
4. Salzburg – A.Madrid 1X2
5. Man City – Marseille 1
6. B.München – Lok.Moskva 1X2
7. Midtjylland – Liverpool 1X
8. Olympiakos – Porto 1
9. Preston – Middlesbrough 2
10. Bristol City – Blackburn 1X2
11. Barnsley – Wycombe 1X
12. Norwich – Nottingham 1X2
13. Reading – Birmingham 1X

Spelstopp: 18:54

Europatipset, knapp

Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!