Experten: ”Målglatt i Uniteds ödesmatch”

Champions League är tillbaka och när den ädlaste av klubblagsturneringar dominerar Topptips-kupongen ökar pulsen markant. Sex fajter från Mästarturneringen tar plats innan vi avrundar med två kamper från The Championship. Ingen dålig tisdag alltså. Häng med!

Svenska Spel

1. RB Leipzig – Manchester United 2
Wow! Kupongen inleds med en ödesmatch på Red Bull Arena där Leipzig är piskade att vinna för att ta sig vidare. Läsklaget får klara sig utan Upamecano, Laimer och Klostermann, tunga tapp men värdarna har också visat att de besitter en skyhög nivå när de har sin dag. Det hade de inte i Manchester då Solskjaers mannar asfalterade Tjurarna med hela 5-0. Beordrar Nagelsmann en lika hög backlinje här gräver han sin egen grav. Målglatt lär det bli och då passar gaffeln allra bäst, 1-2!

2. Barcelona – Juventus 1
Båda kombattanterna på Camp Nou är redan klara för slutspelet, men spännande lär det ändå bli då Messi och Ronaldo ställs öga mot öga. Inget av superstjärnornas respektive lag har imponerat nämnvärt under säsongens gång, tvärtom har det sett ofantligt tafatt ut. Barca kommer från ett pinsamt nederlag mot Cádiz i helgen medans Juve hade vissa problem med ett beskedligt Torino. Jag ger katalanerna fullt förtroende på mindre system, men på större rader utesluter jag inte gästerna. 

3. PSG – Istanbul Basaksehir 1
Kupongen blir en sjurätters då jag ger Istanbul Basaksehir så gott som ingen chans alls att rubba PSG på Parc des Princes. Turkarnas debutäventyr i Champions League inleddes med en mardrömslottning och även om segern mot Man United var imponerande har gästerna inte räckt till på det stora hela. Tuchels manskap gav sig själva ett guldläge i och med segern i Manchester senast och här ställs parisarna inför den enklaste uppgiften på mycket länge. Bergetta.

4. Chelsea – Krasnodar 1
Chelsea har verkligen växlat upp den senaste tiden. De blåklädda besitter ett ramstarkt försvar och framåt har bland andra Olivier Giroud börjat hitta målet. Fransmannen stänkte in fyra baljor mot Sevilla och i helgen var det dags igen då det blev en pyts mot Leeds. Med tanke på att Chelsea redan vunnit gruppen är rotation att vänta här, men jag håller ändå Londonlaget som klara favoriter. Krasnodar är klara för spel i Europa League och ska normalt väga lätt på Stamford Bridge. Ettan skenar dock iväg och då är det inte dumt att stoppa med ett kryss.

JUST NU: 8 heta matcher på Topptipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

5. Rennes – Sevilla 1
Sevilla föll pladask mot Chelsea och extra förvånande var att Julen Lopetegui mer eller mindre valde att vaska gruppsegern. Anledningen var säkert att tuff ligamatch stundade mot Real Madrid, men då det blev torsk även där spelade inte det någon större roll. Jag blir inte förvånad om gästerna roterar även här. Rennes har inte alls fått till det och likt Istanbul Basaksehir får fransmännen lämna med svansen mellan benen. I denna enskilda match tror jag dock att Les Rennais kan stå upp bra och därför lämnas tvåan utanför.

6. Dynamo Kiev – Ferencváros X
Champions League avrundas med ett hett möte på Olympiastadion i Kiev. Dynamo Kiev hade Ferencváros i brygga senast då ukrainarna ledde med 2-0 i halvlek. Tokmac Nguen och gänget kom dock ut som ett nytt manskap till den andra och lyckas komma ikapp till 2-2. Således är detta möte vidöppet och jag köper inte alls ettans hårda streckning. Tokmac och övriga ungrare kan mycket när de har sin dag och här bara måste högersidan finnas med. 

7. Millwall – QPR 1
Det var svarta rubriker om Millwall efter lördagens scener där fansen buade ställningstagandet mot rasismen. Tråkigt såklart och Lejonen inkasserade också deras andra raka förlust då Derby vann lördagens kamp med 1-0. Millwall var dock med i matchen och då ett svajigt Queens Park Rangers kommer på besök ger jag värdarna god möjlighet att studsa tillbaka på vinnande väg. The Superhoops är en nivå sämre i grunden och ettan spikas till trevlig procent på The Den. 

8. Swansea – Bournemouth X
Kupongen avrundas med ett toppmöte i Wales där Swansea välkomnar Bournemouth till Liberty Stadium. Körsbären hade lyckats ta en poäng av de senaste sex möjliga inför mötet med Barnsley, men väl där studsade de rödsvarta tillbaka på vinnande väg. Swansea har imponerat under i stort sett hela säsongens och Svanarnas fjärdeplats är på intet sätt oförtjänt. Jag gillar värdet till vänster i utgången men kopplar gärna på hela spannet på större rader.

Till Topptipset – klicka HÄR

Spiken utom fara!

PSG
Istanbul Basaksehir fick tuffast möjliga lottning i debut-äventyret och kommer inte att ha en suck på Parc des Princes. Given etta precis som streck och odds antyder.

Kupongens drag!

Ferencváros
Ferencváros har gått och laddat för den här uppgiften i flera veckor. Jag ger ungrarna god skrällchans i Kiev och garderar gladeligen hela vägen.

48 rader

1. Leipzig – Man United 12
2. Barcelona – Juventus 1
3. PSG – Basaksehir 1
4. Chelsea – Krasnodar 1X
5. Rennes – Sevilla 1X
6. Dyn.Kiev – Ferenc. 1X2
7. Millwall – QPR 1
8. Swansea – Bournem. 1X

216 rader

1. Leipzig – Man United 12
2. Barcelona – Juventus 1X2
3. PSG – Basaksehir 1
4. Chelsea – Krasnodar 1X
5. Rennes – Sevilla 1X
6. Dyn.Kiev – Ferenc. 1X2
7. Millwall – QPR 1
8. Swansea – Bournem. 1X2

Spelstopp: 20:44

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!