Experten: ”Målglatt i CL-stormatchen”

Onsdagens Europatips ser ruskigt spännande ut på förhand och trots att det inte finns någon jackpot att tillgå lär utdelningen bli hög ändå. Sex matcher från Champions League inleder och kupongen går sedan i mål via The Championship och League One. Här kommer analysen till fullträffen!

Svenska Spel

1. Manchester United – PSG 2
Äventyret har sin början på Old Trafford där Manchester United och Paris Saint-Germain drabbar samman. Då Leipzig ställs inför en på förhand lätt uppgift i form av Istanbul Basaksehir är det främst fransmännen som är piskade att vinna för att ha fortsatt chans att ta sig vidare. Enkelt kommer det dock inte att bli för Neymar och company. United stod för en fläckfri insats i det vändande mötet och då PSG alltjämt har svårt med defensiva omställningar borgar det här målglada mötet för en gaffel!

2. Sevilla – Chelsea 1
Grupp E är fortfarande vidöppen vad gäller första- och tredjeplatsen och på Ramón Sánchez Pizjuán ska Sevilla göra sitt för att lugga Chelsea på gruppsegern. 0-0 slutade det vändande mötet på Stamford Bridge och när andalusierna nu har fördel av eget gräs lägger jag litet favoritskap på värdarna. Chelsea kommer hit med en dags mindre vila i benen och i mötet med Tottenham hade de blåklädda problem med att skapa målchanser. Mot ett välorganiserat Sevilla tror jag Lampards mannar får problem. Ettan först, krysset sedan.

3. Club Brügge – Zenit 2
Skulle Lazio torska borta mot Dortmund har Club Brügge alltjämt chans att ta sig vidare till slutspelet, men då krävs seger hemma mot Zenit. Belgarna vann det vändande mötet i Sankt Petersburg med 2-1, ett resultat svenska folket ser ut att övervärdera rejält här. Zenit kan otroligt mycket i sina bästa stunder och Dzyuba på topp är ett svårhanterat anfallsvapen. Jag inleder med värdesidan i öst och låter inte den överstreckade ettan ta plats förrän på större system. Ryssarna har trots allt mycket att spela för.

4. Juventus – Dynamo Kiev 1
Grupp G är en avslagen sådan där gruppsegern såväl som kampen om tredjeplatsen lär avgöras i den sista omgången. Juventus och Barcelona är redan klara för avancemang och då lagen drabbar samman i den sista omgången lär störst fokus ligga på den matchen. Juve betvingade, med enorma problem, Ferencváros senast och här bör Den gamla damen stämma i bäcken direkt för att slippa ödsla onödiga krafter. Dynamo Kiev räckte inte till mot ett b-betonat Barcelona och får enormt svårt att göra det även i Turin. Given etta trots hård streckning. 

5. Ferencváros – Barcelona 2
Ronald Koeman valde något oväntat att rotera kraftigt inför matchen mot Dynamo Kiev och med facit hand var det ett genidrag av holländaren. Barca promenerade hem med en 4-0-seger och att den togs utan Messi, De Jong och Busquets får sägas vara ett styrkebesked. Ferencváros har inte blivit den slagpåse de spåddes vara och insatsen i Turin mot Juventus förtjänar beröm, förlusten till trots. Här får ungrarna svårt att räcka till men då tvåan är uppe och snurrar på väl höga höjder är rensarkrysset ett lockande komplement.

6. Dortmund – Lazio 1
Två gäng som kommer från oväntade förluster i helgens ligaspel drabbar samman på Signal Iduna Park. Borussia Dortmund fick smörj av Köln och det kan till stor del ha berott på att Favre och gänget haft fullt fokus på onsdagens uppgift. Vinner de gula mot Lazio är gruppsegern klar. Romarna fick i sin tur en känga av Udinese och då gästernas truppläge är klart sämre än BVB:s är jag inne på att Inzaghi och gängets andra raka tävlingsförlust inom kort tid blir ett faktum här. Ettan singlas.

JUST NU: 13 heta matcher på Europatipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

7. Middlesbrough – Swansea X
Över till The Championship och ett på förhand jämnt möte på Riverside. Middlesbrough torskade oväntat med 2-3 mot Huddersfield och för Neil Warnock var det helt oacceptabelt. Lita på att den gamla räven kommer se till så att Boro sätter defensiven i första hand när Swansea kommer på besök. Svanarna tog en fin skalp borta mot Nottingham efter att ytterbacken Roberts gjort matchens enda mål, men här väntar en tuffare uppgift. Jag blir inte förvånad om det tickar jämnt väldigt länge och krysset blir då högst gångbart.

8. Blackburn – Millwall X
När det inte lyser grönt i resultatkolumnen tenderar streckningen att bli därefter och det är precis vad som händer här. Millwall har fem raka oavgjorda fajter på kontot och det får tipparna att gå fullständigt man ur huse på ettan. Blackburn har stått för bra insatser mot slutet men värdarna är också extremt beroende av Adam Armstrong. Har anfallaren en dålig dag är The Rovers inte alls lika bra och jag håller Millwall som ett jämbördigt lag med värdarna. Med smaskigt värde till höger garderar jag för att Armstrong och gänget kan ha en av deras sämre dagar.

9. Sheffield Wednesday – Reading 1
Reading fick äntligen sjunga segersång igen då The Royals betvingade Bristol City med 3-1. Den insatsen var det inget större fel på, men över tid har gästerna fått alldeles för många poäng sett till vad de presterat på plan. Jag är inne på att ett raskt trendbrott ligger precis runt hörnet för Reading. Sheffield Wednesday är notoriskt svårspelade på Hillsborough och med en cyniker som Tony Pulis på tränarbänken kommer Ugglorna inte att ge bort en millimeter här. Jag gillar ettan klart mest och låter den stå på egna ben.

10. Nottingham – Watford 1
Watford slog tillbaka Preston med 4-1 i helgen och det var de svartgulas sjätte seger av sju möjliga hemma på Vicarage Road. Utanför hemtrakterna har det dock inte sett lika bra ut och här övervärderas gästerna rejält. Nottingham ståtar med tre raka nederlag, men det ska också sägas att Chris Hughtons mannar presterat bättre än vad resultatraden gör gällande. Mot ett bortasvagt Watford ger jag Sherifferna god möjlighet till poäng och då vänstersidan erbjuder smaskigt värde lämnas tvåan utanför. 

11. Wycombe – Stoke 2
Stoke gör sin bästa start på många år och trots att de rödvita bara fått med sig en poäng från de två senaste matcherna finns inget fog för panik. The Potters har varit det klart dominerande laget mot både Norwich och Sheffield Wednesday och kommer gästerna upp i samma nivå mot Wycombe ligger en trepoängare i luften. The Chairboys hör till The Championships absolut sämsta lag och värdarna förtjänade att förlora helgens jumbofinal mot Derby (1-1). Jag spikar tvåan med goda förhoppningar, överstreckningen till trots.

12. Luton – Norwich X
Ett enormt avbräcksdrabbat Norwich tog i lördags emot Coventry och trots att Kanariefåglarna hade ledningen i matchen kom kvitteringen sent. Gästerna behöll trots nederlaget serieledningen, men med ett fortsatt prekärt truppläge blir det inte enkelt att åka till Kenilworth Road. Luton har skärpt till defensiven den här säsongen och även om The Hatters fått några poäng för många sett till vad de presterat ska de kunna stå upp bra här. Jag inleder till vänster och tar inte med tvåan förrän på större rader.

13. Charlton – MK Dons 2
Charlton tog en meriterande trepoängare borta mot Ipswich senast och hänger därmed på topplagen i League One. Den viktorian medför också att värdarna blir kopiöst överstreckade när Milton Keynes Dons kommer på besök. I omgången dessförinnan torskade Lee Bowyers mannar mot bottenlaget Burton och jag tror definitivt att The Dons har kapacitet för att stå upp bra på The Valley. Triumfen borta mot Sunderland är ett kvitto på vad gästerna kan när de har sin dag och mina utgångstecken sitter österut.

Till Europatipset – klicka HÄR

Spiken utom fara!

Juventus
Dynamo Kiev laddar för matchen mot Ferencváros nästa vecka och ska inte räcka till i Turin. Ronaldo avgör.

Kupongens drag!

MK Dons
Milton Keynes Dons har agerat ojämnt hittills men vinsten mot Sunderland visade vad gästerna kan i sina bästa stunder. Charlton blir alldeles för hårt betrodda och högersidan är av högsta prio.

192 rader

1. Man United – PSG 12
2. Sevilla – Chelsea 1
3. Club Brügge – Zenit X2
4. Juventus – Dyn.Kiev 1
5. Ferenc. – Barcelona X2
6. Dortmund – Lazio 1
7. Mboro – Swansea X
8. Blackburn – Millwall 1X2
9. Sheffield W – Reading 1
10. Nottingham – Watford 1X
11. Wycombe – Stoke 2
12. Luton – Norwich 1X
13. Charlton – MK Dons X2

1296 rader

1. Man United – PSG 12
2. Sevilla – Chelsea 1X
3. Club Brügge – Zenit 1X2
4. Juventus – Dyn.Kiev 1
5. Ferenc. – Barcelona X2
6. Dortmund – Lazio 1
7. Mboro – Swansea X
8. Blackburn – Millwall 1X2
9. Sheffield W – Reading 1 
10. Nottingham – Watford 1X
11. Wycombe – Stoke 2
12. Luton – Norwich 1X2
13. Charlton – MK Dons 1X2

Spelstopp: 19:59

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!