Experten: ”En tuff kväll för tyskarna”

Europa League står som brukligt för underhållningen under torsdagen då Topptipsets samtliga åtta matcher hämtas från turneringen. Bland andra ska Napoli, Bayer Leverkusen, Arsenal och Roma in i hetluften och då det är en på förhand favoritbetonad kupong kan det vara läge att hålla nere systemstorleken och istället skruva upp radinsatsen. Nu kör vi!

Svenska Spel

1. AZ Alkmaar – Napoli 2
Vi inleder i tulpanriket där AZ Alkmaar i allra högsta grad blandat sig i striden om avancemang i Grupp F. Segern mot Napoli, dessutom i Neapel, var ruggigt imponerande och skulle Jesper Karlsson och gänget återigen plocka poäng av italienarna har de slutspelsplatsen i egna händer. Napoli kommer dock trampa plattan i mattan direkt för att slippa en helt avgörande match mot Real Sociedad i den sista omgången. Jag håller Gattusos manskap som klara favoriter, men ett kryss kan gott smygas med.

2. Nice – Bayer Leverkusen 2
Patrick Vieira och hans Nice har inte fått till det i Europa League och med endast två omgångar kvar att spela ser det tufft ut för fransmännen att gå vidare. Tolv insläppta mål är inte alls bra och här väntar en av turneringens vassaste arsenaler när Bayer Leverkusen kommer till rivieran. Tyskarna förfogar över sanslös anfallskraft och över 90 minuter har jag svårt att se att värdarna ska kunna hålla tätt. Till runt 60 procent lämnar jag tvåan ensam med gott samvete.

3. Granada – PSV Eindhoven 1
Granada har övertygat stort i Europa League och andalusierna toppar Grupp E i överlägsen stil. Ligaformen är dock illavarslande med tre raka förluster och det är inte omöjligt att hjärnspöken börjar infinna sig även utanför den inhemska ligan. PSV Eindhoven står för motståndet och de rödvita är definitivt kapabla att skaka Granada, bortagräset till trots. Zahavi, Malen och Götze hade alla tagit plats hos värdarna och på större rader går jag hela vägen.

4. Rangers – Standard Liège X
Kupongens roligaste skrälläge hittar jag i Glasgow där Rangers blir enorma favoriter mot Standard Liége. Visst har Steven Gerrard förvandlat skottarna till något de inte trodde var möjligt, men något världslag är Rangers knappast. Standard Liége kan oerhört mycket i sina bästa stunder och jag ser det inte alls som omöjligt att belgarna gör en bra insats på Ibrox. Med en etta över 70 procent sneglar jag österut med mungiporna i höjd med öronen. Alla tecken!

JUST NU: 8 heta matcher på Topptipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

5. Arsenal – Rapid Wien 1
Arsenal lyckas inte med någonting för stunden och insatsen mot Wolverhampton var i långa stunder hädisk. Anfallsspelet är långsamt och det tidigare berömda försvarsspelet under Mikel Arteta har övergått till öppna spjäll. Med det sagt ska The Gunners kunna mönstra en slagkraftig elva här med bland andra Nelson, Nketiah och Pépé i spetsen. Kommer de upp i nivå får Rapid Wien problem, men jag vill inte utesluta österrikarna helt. Gästerna stod upp bra i det vändande mötet och med lite tur löser de en poäng på Emirates. Särskilt då Arsenal lär ha fokus på helgens kommande North London Derby.

6. Roma – Young Boys 1
Roma har imponerat under i princip hela säsongsinledningen och Giallorossi är faktiskt redan vidare i Europa League. Det innebär att Fonseca kan rotera mer än vad han redan gjort och vidare betyder det också att möjligheter öppnas upp för Young Boys. Schweizarna har Cluj flåsandes i nacken men vid poäng här är det fördel gästerna i det avseendet. Jag håller detta möte som vidöppet och utgångsgaffeln blir snabbt samtliga tecken på större system.

7. Cluj – CSKA Sofia 1
Cluj fick ordentligt med smörj i dubbelmötet med Roma och nu är rumänerna således mer eller mindre tvingade att vinna över CSKA Sofia. Bulgarerna har hittills inte räckt till och endast en inspelad poäng blir knappast fler än en till här. Cluj är också erkänt starka i egen borg och detta är en historia de bara ska vinna. Ettan är en högst gångbar spik om den håller sig under 60 procent, skulle den smyga över den gränsen kan krysset plockas med för fullt säkerhetsbälte.

8. Omonia Nicosia – PAOK 2
Kalaset avslutas på Cypern där en förmodat ensidig historia ska synas på GSP Stadium. Här håller Omonia Nicosia till och i en grupp med Granada, PSV Eindhoven och PAOK har cyprioterna haft stora problem med att räcka till. En ynka pinne är vad värdarna lyckats skrapa ihop efter fyra omgångar och det lär knappast bli fler här. PAOK jagar slutspel och grekerna är i min bok åtminstone en nivå bättre än torsdagens kombattanter. Supertalangen Tzolis visar fin form och kan definitivt bli tungan på vågen. Tvåan singlas.

Till Topptipset – klicka HÄR

Spiken utom fara!

Bayer Leverkusen
Leverkusen har en hel uppsjö med offensiva alternativ och Nice, som haft det kämpigt med defensiven, får en tuff afton framför sig. 

Kupongens drag!

Standard Liége
Standard Liége är ett högkapabelt lag och här får belgarna alldeles för klent förtroende. Rangers är inga monster och jag betalar gladeligen för högersidan.

48 rader

1. AZ Alkmaar – Napoli X2
2. Nice – Bayer Leverkusen 2
3. Granada – PSV Eindhoven 1X
4. Rangers – Standard Liège 1X2
5. Arsenal – Rapid Wien 1
6. Roma – Young Boys 12
7. Cluj – CSKA Sofia 1X
8. Omonia Nicosia – PAOK 2

216 rader

1. AZ Alkmaar – Napoli X2
2. Nice – Bayer Leverkusen 2
3. Granada – PSV Eindhoven 1X2
4. Rangers – Standard Liège 1X2
5. Arsenal – Rapid Wien 1X
6. Roma – Young Boys 1X2
7. Cluj – CSKA Sofia 1X
8. Omonia Nicosia – PAOK 2

Spelstopp: 20:59

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!