Experten: ”De ser svårstoppade ut”

Sex olika länder formar måndagens Topptips. Bidragen från de europeiska ligorna utgör en klar majoritet, men längst ner på lappen hittas en dust från Brasilien och Série B. Spelvärde finns det gott om och här följer en noggrant utförd analys för perfekt guidning mot åtta friska!

Svenska Spel

1. Odense – Midtjylland 1
Det var sannerligen skillnad på veckans matcher för Odense och Midtjylland. De förstnämnda lade Nyköbing på rygg i Danska Cupen med 3-0 medans Midtjylland knep en enormt meriterande poäng hemma mot Liverpool i Champions League. Således drar inget av lagen någon fördel vad gäller vila i benen, men gästerna bör ändå vara något mer tröttkörda med tanke på digniteten av deras match. Det gör att jag har svårt att köpa tvåans hårda streckning. Gaffeln först, alla tecken därefter.

2. Celta Vigo – Cádiz 1
Celta Vigo ser hyperspännande ut under nya tränaren Eduardo Coudet. Argentinaren har förvandlat Celestes till ett av La Ligas allra mest sevärda lag och med namn som Aspas, Mina och Nolito i offensiv riktning är det inte konstigt att offensiven flyger. Med två raka vinster i bagaget ska grabbarna från Vigo nu ta sig an en succénykomling. Cádiz hänger med i toppen och senast togs en oväntad men inte orättvis seger mot Barcelona. Här tror jag dock att en negativ reaktion är att vänta för gästerna. Ettan spikas till runt 60 procent. 

3. Girona – Rayo Vallecano X
Från La Liga till Segunda División där ett ovisst möte äger rum på Estadi Montilivi. Girona går starkt för stunden och förutom tre raka segrar gläds också de vitröda av att Christian Stuani äntligen är tillbaka från skada. Anfallaren är vital för Gironistes offensiv, men här blir ettan övervärderad. Rayo Vallecano är absolut ett jämbördigt lag med Girona i grunden och när värdet i öst blir påtagligt är det enda rätta att börja med X2. Ettan följer i ett senare skede. 

4. Reggina – Venezia 2
Italien petar in en fajt geografiskt placerad på pastastövelns tåspets. Bottenlaget Reggina tar emot toppstridsjagande Venezia och inför är det avspark är det fördel gästerna. Reggina har torskat sex av de sju senaste tävlingsmatcherna och jag har svårt att se att det ska bli något trendbrott här. Venezia trivs normalt bäst på eget gräs men kommer å andra sidan hit med endast ett nederlag på de fem senaste. X2 känns därmed som en tämligen sund lösning. 

Svenska spel, knapp

5. Le Havre – Clermont 2
Le Havre hörde till topplagen i den franska andraligan i fjol. Tino Kadewere var mannen bakom mycket i offensiv riktning, men då anfallaren lämnat för Lyon inför den här säsongen står Le club doyen kvar och trampar vatten utan honom. Fem segrar på 14 spelade matcher är inte bra nog och jag anar problem för Le Havre under måndagsaftonen. Clermont har vunnit två av de tre senaste och vid en eventuell seger här tar sig de stabila gästerna upp på playoffplats. Jag tror de lyckas och spikar tvåan.

6. Jong Utrecht – FC Oss 1
Nederländerna tar vid med två fajter där mötet mellan Jong Utrecht och FC Oss är först ut på Sportcomplex Zoudenbalch. Värdarna, som är ett rent juniorlag, har hittills blandat högt med lågt och det är raden 6-1-8 sannerligen ett fullgott kvitto på. FC Oss är något jämnare i prestationerna men får trots det finna sig i att slå ur underläge. Jag inleder med ettan då bland andra målglade Hilterman finns hos junisarna, men på större rader åker tvåan med.

7. Roda – Helmond Sport X
Kupongens trevligaste skrälläge hittas i den sista holländska fajten. Roda JC har hittills varit framgångsrika på eget gräs, men när värdarnas form är undermålig med endast två segrar på de elva senaste matcherna hissas en enorm varningsflagga. Helmond Sport har plockat poäng i över hälften av alla deras bortamatcher hittills och när värdet fullkomligen lyser i öst är jag inte sen med att få med bortalaget i streckningen. Alla tecken är ett krav ögonaböj!

8. Operário – Ponte Preta 1
Som nämndes i ingressen far vi till sambafotbollens hemland för att ta kupongen i mål. Den brasilianska midnatssmackan hämtas den här gången från andraligan där Operário visat sig svårslagna under en längre tid. Endast en torsk på de fem senaste innebär att värdarna lämnat bottenstriden, åtminstone för ett tag. Ponte Preta håller till ett par hack ovanför Operário i tabellen, men gästerna trivs mindre bra på resande fot. Tupparna, som värdarna kallas, har bara förlorat tre av 14 matcher på eget gräs hittills och det blir inte fler här. 1X. 

JUST NU: 8 heta matcher på Topptipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

Spiken utom fara!

Celta Vigo
Celta Vigo börjar sakta men säkert hitta formen och anfallsspelet är ett svårstoppat sådant. Cádiz tog en seger utöver det vanliga senast och en reaktion är att förvänta här. Etta.

Kupongens drag!

Helmond Sport
Roda JC blir streckade som ett lag i överlägsen serietopp, något de absolut inte är. Jag ger Helmond Sport god möjlighet att få med sig något från Parkstad Limburg.

48 rader

1. Odense – Midtjylland 12
2. Celta Vigo – Cádiz 1
3. Girona – Vallecano x2
4. Reggina – Venezia x2
5. Le Havre – Clermont 2
6. Jong Utrecht – FC Oss 1
7. Roda – Helmond Sport 1×2
8. Operário – Ponte Preta 1x

216 rader

1. Odense – Midtjylland 1×2
2. Celta Vigo – Cádiz 1
3. Girona – Vallecano 1×2
4. Reggina – Venezia x2
5. Le Havre – Clermont 2
6. Jong Utrecht – FC Oss 12
7. Roda – Helmond Sport 1×2
8. Operário – Ponte Preta 1x

Spelstopp: 18:44

Topptipset, knapp

Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!