Experten: ”De blir kriminellt överstreckade”

Första advent är precis avklarad och vi tar avstamp i en ny vecka med ett spännande Topptips. Allsvenskan, Premier League och Serie A bidrar med två fajter vardera och sedan avrundas kupongen med besök i La Liga och Superligaen. Nu kör vi!

Svenska Spel

1. AIK – Kalmar FF 1
Vi inleder på nationalarenan med en förmodat målsnål historia. AIK:s andra halva av säsongen har imponerat på de flesta, undertecknad inkluderad, men insatsen mot Örebro var inte mycket att skriva hem om. De svartgula hade då svårt att komma till farliga målchanser och till slut vann närkingarna med 2-0. Kalmar är en lättare motståndare på pappret, men smålänningarna spelar för sin överlevnad i botten. En poäng krävs för att gästerna ska ha allt i egna händer inför den sista omgången och jag ser inte oavgjort som ett omöjligt utfall på Friends. 1X.

2. Hammarby – IFK Norrköping 2
När Häcken besegrade Örebro i söndags stod det klart att det inte blir något Europaspel för Hammarby nästa säsong. Det är inget annat än ett fiasko från Billborn och gänget som inför säsongen var en uppsnackad guldkandidat och huvudutmanare till Malmö FF. Norrköping har fortfarande chansen att nå ut i Europa men då krävs det seger på Tele2. Med en stekhet Christopher Nyman i spetsen ger jag ett betydligt mer hungrigt Peking god segerchans här och singlar tvåan.

3. Leicester – Fulham X
Leicester hade inte en suck mot Liverpool och en märkbart frustrerad Jamie Vardy fick inte mycket uträttat i den matchen. Anfallaren var dock tillbaka i målprotokollet mot Braga i torsdags och lita på att Red Bull-konnässören kommer jaga nya påsar här. Fulham har varit direkt usla i defensiv riktning så här långt, men att gästerna ska undervärderas så kraftigt som de gör köper jag inte. Mitrovic, Lookman och Loftus-Cheek besitter alla spetsegenskaper för att kunna såra The Foxes och jag är pilsnabb med att bocka i samtliga tecken på King Power Stadium. 

4. West Ham – Aston Villa 1
Brighton blev för svåra för Aston Villa senast och Ross Barkleys påtvingade byte redan i inledningen av den matchen gjorde att Villa tappade enormt mycket anfallskraft. Jack Grealish blev alltför ensam och då Barkley lär missa måndagens uppgift blir det svårt för gästerna att bryta ner ett stabilt West Ham. The Hammers kommer från två raka 1-0-segrar mot Fulham och Sheffield United. Haller avgjorde mot de sistnämnda och han måste fortsätta producera då Antonio närmar sig comeback. Överlag känns värdarna i mer harmoni och jag gillar ettan skarpt.

JUST NU: 8 heta matcher på Topptipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

5. Torino – Sampdoria 1
Vi förflyttar oss till Italien där två fajter från Serie A står på menyn. Sampdoria har haft en svajig inledning så här långt och formen är klart på nedåtgående med tre raka tävlingsförluster. Tufft lär det bli även här då Torinos formkurva pekar åt andra hållet. Visserligen blev det torsk mot Inter för Tjurarna, men det är också den enda sett till de fyra senaste alla kategorier. Med lirare som Belotti och Verdi i offensiva led håller jag värdarna högre och nöjer mig med 1X. 

6. Genoa – Parma 2
Varken Genoa eller Parma har haft en munter inledning på säsongen och då de båda aktörerna presenterar endast en triumf vardera är det inte svårt att förstå varför de tillhör bottenskiktet. Här är jag dock tämligen säker på att vi kommer att få se två lag som går för seger och då offensiven är respektive gängs största styrka är gaffeln ett sunt val på förhand. Nämnas bör att Parma vann föregående säsongs båda inbördes möten med den sammanlagda målskillnaden 9-2 (!), tvåan får således inte missas.

7. Real Betis – Eibar 1
Skador och åter skador satte stopp för Real Betis poängförhoppningar mot Bilbao. Bland andra saknades Canales och Fekir, men den sistnämnda bör kunna vara åter här. Det höjer i så fall de grönvitas offensiv flera snäpp, men en smålurig uppgift väntar. Eibar har haft en mörk säsongsinledning och befinner sig i de nedre regionerna. Gästerna kan dock en hel del i sina bästa stunder och då ettan riskerar att bli hårt ansatt täcker jag upp så långt det bara går på större rader.

8. Bröndby – Lyngby 1
Vårt södra grannland avrundar kupongen med ett möte mellan toppen och botten i Superligaen. Bröndby har via två raka segrar befäst tredjeplatsen, men jag köper inte det enorma förtroendet som ges värdarna under måndagen. Lyngby krigar betydligt längre ner i tabellen men det är långt ifrån omöjligt att gästerna lyckas stänga igen butiken på Bröndby Stadium. När ettan är uppe och yrar runt 80 procent garderar jag gladeligen hela vägen när systemet växer. 

Till Topptipset – klicka HÄR!

Spiken utan fara!

West Ham
West Ham står inför en passande uppgift mot ett skadeskjutet Aston Villa och när ettan streckas förmånligt är jag framme med spikpistolen.

Kupongens drag!

Fulham
Leicester kommer från en tuff vecka och blir här kriminellt överstreckade när Fulham kommer på besök. Londonlaget kommer att kriga hårt för varje poäng och jag utesluter inte en skräll.

48 rader

1. AIK – Kalmar 1X
2. Hammarby – Norrköping 2
3. Leicester – Fulham 1X2
4. West Ham – Aston Villa 1
5. Torino – Sampdoria 1
6. Genoa – Parma 12
7. Real Betis – Eibar 12
8. Bröndby – Lyngby 1X

216 rader

1. AIK – Kalmar 1X
2. Hammarby – Norrköping 2
3. Leicester – Fulham 1X2
4. West Ham – Aston Villa 1
5. Torino – Sampdoria 1X
6. Genoa – Parma 12
7. Real Betis – Eibar 1X2
8. Bröndby – Lyngby 1X2

Spelstopp: 18:29

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!