Experten: ”De är rena rama vinstmaskinen”

Precis som föregående veckor är det dags för Europa League att ta vid där Champions League lämnade av. Gruppspelet i Europas näst största klubblagsturnering ska avslutas och det finns några guldkorn att hämta på torsdagens Topptips. Häng med!

Svenska Spel

1. Sparta Prag – Milan 2
Milan går för gruppsegern men de rödsvarta måste samtidigt hoppas på att Lille tappar poäng borta mot Celtic för att det ska bli verklighet. Zlatan är inte redo för start här, men trots att svensken saknas håller jag Rossoneri klart högre än värdarna. Sparta är ett sargat gäng efter helgens derbysmäll mot Slavia (0-3 i brakan) och det är inte alls otänkbart att torsdagens match renderar i samma utfall. Jag singlar tvåan med god förhoppning. 

2. Celtic – Lille 2
Celtic är riktigt risiga för stunden och endast en inspelad poäng hittills säger det mesta om hur det sett ut när de grönvita beträtt planen. Ligatiteln är dessutom så gott som klar för ärkerivalen Rangers och supportrarna har inte varit sena med att visa sitt missnöje då de bland annat stormat spelarbussen i veckan. Inte blir det lättare för Celtic då Lille kommer på besök. Fransmännen jagar gruppsegern och även om det blev 2-2 i det vändande mötet var gästerna det klart bättre laget då. Här tror jag de får retroaktiv utdelning. Tvåa. 

3. Tottenham – Royal Antwerp X
Vidare till Tottenham Hotspur Stadium där det står fajt om gruppsegern på menyn. Spurs föll överraskande nere i Belgien med 1-0 och frågan är hur sugen Mourinho är på att gå in för fullt i den här uppgiften med tanke på att svårspelade Crystal Palace stundar redan på söndag? Royal Antwerp har spets i anfallarna Refaelov och Mbokani, två lirare som mycket väl kan vålla stora problem här. När ettan är uppe och snuddar vid 80 procent är jag snabb med att helgardera.

4. Dinamo Zagreb – CSKA Moskva 1
Dinamo Zagreb är ett av lagen som imponerat allra mest i Europa League hittills. Gruppsegern är säkrad, förlustnollan är intakt och dessutom har kroaterna heller inte släppt in ett enda mål så här långt. Det är onekligen starka papper och även om motivationen uteblir när CSKA Moskva kommer på besök är jag inne på att åtminstone förlustnollan förblir intakt. Ryssarna är inte vad de en gång varit och då gästerna inte vunnit en enda match passar 1X alldeles utmärkt.

Svenska spel, knapp

5. Slovan Liberec – Crvena Zvezda 2
Gent är klart sämst i gruppen och hade det inte varit för belgarna hade Slovan Liberec mycket väl kunnat aspirera på jumboplatsen. Tjeckerna har, förutom två segrar mot just Gent, kammat noll och det enda som talar för Slovan här är den bristande motivationen hos gästerna samt det egna gräset. Crvena Zvezda håller betydligt högre nivå i grund och botten, men ett frågetecken ska utfärdas då serberna redan är vidare. Jag inleder till höger men går gärna hela vägen på större system. 

6. Wolfsberger – Feyenoord 2
En match med lite nerv i är den på Lavanttal Arena. Wolfsberger sitter i förarsätet vad gäller andraplatsen och efter kölhalningen av Feyenoord i Rotterdam går värdarna säkerligen in i den här kampen med bröstkorgen utåt. Holländarna besitter dock hög kvalitet i grunden och med en klasslirare som Steven Berghuis att till gå räknar jag inte bort de rödvita. Värdet till höger är vitalt att få med, men på större rader garderar jag med ettan då detta lär bli en svängig historia. 

7. Ludogorets – LASK Linz 2
Ludogorets har inte alls kommit upp i nivå och bulgarerna riskerar att åka ur Europa League utan att ha tagit en enda poäng i gruppspelet. I vägen för det potentiellt sanslöst usla facitet står LASK Linz som kommer hit utan något att spela för. Österrikarna slog Ludogorets hemmavid med 4-3 och jag tror definitivt att de kan upprepa den bedriften här. X2 är tecknen jag väljer att förlita mig till i denna helt betydelselösa fajt på Ludogorets Arena. 

8. Maccabi Tel Aviv – Sivasspor X
Kupongen avrundas i Israel där Maccabi Tel Aviv och Sivasspor gör upp om andraplatsen bakom Villarreal. Israelerna vann något oväntat med 2-1 i Turkiet, men lita på att gästerna komma att sälja sig dyrt för att få revansch under torsdagen. Gästerna har spets i lirare som Gradel och Yatabaré och jag håller detta möte som mer eller mindre helt vidöppet på förhand. 1X inleder men tvåan åker lika raskt med då Sivasspor kan mycket när de har sin dag. 

JUST NU: 8 heta matcher på Topptipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

Spiken utom fara!

Milan
Milan är rena rama vinstmaskinen och så länge gruppsegern finns inom räckhåll kommer Rossoneri att göra vad som behövs borta mot Sparta Prag. 

Kupongens drag!

Royal Antwerp
Royal Antwerp slog Tottenham i det vändande mötet och då Spurs säkerligen lär ha fokus på helgens tuffa bortamatch mot Crystal Palace är det läge att plocka med alla tecken och jobba in gästerna.

48 rader

1. Sparta Prag – Milan 2
2. Celtic – Lille 2
3. Tottenham – Royal Antwerp 1X2
4. Din.Zagreb – CSKA Moskva 1X
5. Sl.Liberec – Crvena Zvezda X2
6. Wolfsberger – Feyenoord 2
7. Ludogorets – LASK Linz X2
8. Maccabi Tel Aviv – Sivasspor 1X

216 rader

1. Sparta Prag – Milan 2
2. Celtic – Lille 2
3. Tottenham – Royal Antwerp 1X2
4. Din.Zagreb – CSKA Moskva 1X
5. Sl.Liberec – Crvena Zvezda 1X2
6. Wolfsberger – Feyenoord 12
7. Ludogorets – LASK Linz X2
8. Maccabi Tel Aviv – Sivasspor 1X2

Spelstopp: 20:59

Topptipset, knapp

Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!