Experten: ”Bästa spiken på Stryktipset”

Det börjar blåsa upp till Stryktips igen och kupongen ser ut att bli en 12-rätters då Manchester City knappast går på pumpen mot Fulham. God utdelning ligger ändå och lurar där framför allt The Championship bjuder på en drös fina drag. Vi kör igång direkt!

Svenska Spel

1. West Ham – Manchester United 2
London Stadium är först ut och på den arenan tog West Ham en komisk, orättvis och alldeles galen trepoängare mot Aston Villa senast. Matchen innehöll allt och stor syndabock blev Ollie Watkins som slog en straff i ribban i den andra halvleken. David Moyes klagade dock inte men skotten lär ha huvudvärk efter att Michail Antonio tvingats utgå i halvlek. Anfallaren är långt ifrån återställd efter sin skada och utan honom tappar The Hammers flera dimensioner i anfallsspelet. Manchester United är mitt uppe i rykande hett Champions League-spel, men gästernas breda trupp kommer väl till användning här. Jag streckar från höger.

2. Chelsea – Leeds 1
Chelsea, eller rättare sagt Olivier Giroud, slog Sevilla med 4-0 i Andalusien i onsdags. Den väldige fransmannens fyra baljor (!) sätter enorm press på Frank Lampard som hittills låtit Giroud stå till sidan för Tammy Abrahams fladdriga spel. Oavsett vem av de båda anfallarna som tar platsen längst fram under lördagen väntar tufft motstånd för de blåklädda. Leeds har med råge visat att de spelar jämnt mot de allra bästa i Premier League och jag tror definitivt att Bielsa och gänget har goda möjligheter att få med sig något från Stamford Bridge. På större system stoppar jag in alla tecken.

3. Manchester City – Fulham 1
Matchernas match, holmgången från Eastlands! Nej, så kul kommer det inte att bli för Fulham. Scott Parkers gäng har förvisso ryckt upp sig mot slutet och segern mot Leicester var utan diskussion fullt rättvis, men här kommer inte The Cottagers att räcka till. Manchester City fick rejäl islossning mot Burnley och Mahrez, De Bruyne och Jesus med flera kommer att vara ruskigt sugna på ännu en asfaltering av ett bottenlag under lördagen. Ettan är precis lika klar som streck och odds antyder.

4. Brentford – Blackburn 1
Vi vänder blickarna mot The Championship och landar direkt in i ett spännande möte på Griffin Park. Adam Armstrong och Ivan Toney ser ut att göra kampen om skytteligatiteln till ett tvåmanna-race efter 14 respektive 13 baljor så här långt. Den sistnämnda och övriga kumpaner i Brentford drar här nytta av eget gräs och det i kombination med att The Bees försvar sett avsevärt mycket bättre ut än gästernas gör att jag lutar åt ettan. Mycket är upp till Armstrong hos de blåvita men här tror jag helt enkelt att de får svårt att räcka till. Ettan singlas. 

5. Huddersfield – QPR 2
John Smith’s Stadium härnäst där Huddersfield tar emot Queens Park Rangers. The Terriers kom omgående ner på jorden igen efter den turliga segern mot Middlesbrough då de blåvita torskade klart mot Cardiff. Jag håller inte Huddersfield särskilt högt och även om de i nuläget har ett behagligt avstånd ner till det absoluta bottenträsket förvånar det inte mig om det är där det mesta av säsongen kommer att spenderas. QPR sitter ihop bättre som lag och lillvärdet som dukas upp i österled lockar mig. Avslag på ettan.

6. Stoke – Middlesbrough 2
Neil Warnock var rasande efter förlusten mot Huddersfield och han fick också omgående se en reaktion av sina adepter. Middlesbrough slog tillbaka svårspelade Swansea med 2-1 efter att Duncan Watmore stänkt in en doppietta, extremt skönt för den så skadeförföljda mittfältaren. Nu ställs Boro ånyo för tufft motstånd när resan går till Stoke-on-Trent. Stadens lag har fått en munter start på årets ligaspel och truppen håller definitivt för toppstrid hela säsongen. Just den här fajten håller jag dock som helt jämn och då lockar värdet till höger allra mest. X2.

JUST NU: 13 heta matcher på Stryktipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

7. Bristol City – Birmingham X
Bristol City har börjat trumma igång igen efter en mörk period och värdarna presenterar 4-1-0 på de senaste fem omgångarna. Det är onekligen en imponerande rad men på näthinnan ska också faktumet att spelet ser sådär ut finnas. The Robins tenderar också att dippa väl ofta i sina prestationer och här tror jag att de lever farligt. Birmingham är ett snålt lag i båda riktningar och är det något Aitor Karanka kan så är det att helt och hållet stänga ner en matchbild. Ovisst är bara förnamnet och jag helgarderar illa kvickt.

8. Millwall – Derby 1
Mycket finns kvar att spela om men Derby kommer från två sabbade guldlägen att lämna jumboplatsen i The Championship. Wayne Rooneys pågar har haft ledningen mot både Wycombe och Coventry men sena kvitteringsmål har grinat Wazza och gänget i ansiktet vid båda tillfällena. Med ett än mer stukat självförtroende ska gästerna nu beträda en av ligans tuffaste arenor att komma till. Millwall såg ut att gå mot det sjätte raka krysset i kampen mot Blackburn, men Adam Armstrongs sena segermål såg Lejonen kamma noll. De uppretade värdarna blir inte lätta att tas med och jag spikar ettan trots viss överstreckning. 

9. Norwich – Sheffield Wednesday 2
Norwich lämnade större delar av truppen i sjukstugan och begav sig till Kenilworth Road under onsdagen. Utan bland andra Pukki, Idah, Hugill, Cantwell, Hernandez, Krul och McLean fick Kanariefåglarna på näbben av Luton (1-3). Det är sannerligen siffror som visar att inte ens serieledarna har råd med alltför många skador och med ett fortsatt oklart truppläge är det dags att välkomna Sheffield Wednesday till Carrow Road. Tony Pulis har klivit in och stabiliserat Ugglorna per omgående och det här är en fajt som den gode Tony älskar. Med tanke på förutsättningarna drar jag en rövare och låter ettan stå ute i kylan. 

10. Swansea – Luton 1
Luton har tidigare nämnts och segern, inför drygt 1000 åskådare, mot Norwich var en varmt välkommen sådan för The Hatters som dessförinnan hade gått trögt. Överlag har Nathan Jones fått med sig ett par poäng för många sett till vad de presterat och i Wales lär gästerna få det tufft. Swansea står alltid för en vägvinnande fotboll och i trion Ayew, Grimes och Lowe besitter Svanarna spets som inte finns hos besökarna. Håller sig ettan runt 60 procent kommer jag lämna den på egna ben.

11. Watford – Cardiff X
Cardiff börjar äntligen visa vad de går för. Två raka segrar och totalt 7-0 mot Luton och Huddersfield är starka papper och kanske kan den väldige Kieffer Moore ta upp jakten på Adam Armstrong och Ivan Toney i skytteligatoppen? Moore står noterad för tio baljor hittills och han måste fortsätta att leverera då ligans så här långt bästa hemmalag väntar under lördagen. Watford har plockat 19 av 21 möjliga poäng på Vicarage Road men värdarna tenderar också att prestera väl ojämnt mellan varven. Cardiff blir ingen lätt nöt att knäcka för Kenka Sema och gänget och jag sätter mina utgångstecken till höger där värdet finns. Ettan följer i ett senare skede.

12. Preston – Wycombe 1
Wycombe har skärpt till sig efter den hädiska inledningen och nått upp i tvåsiffrigt antal poäng. Det var dock ett tag sedan The Chairboys plockade en trepoängare och i ärlighetens namn håller inte truppen för spel i The Championship. Preston är ett av ligans sämsta hemmalag hittills (ett av de bästa i fjol) men får här ett gyllene läge att börja på den trenden. Spelare för spelare är The Lilywhites klart bättre än gästerna och även om ettan får stort förtroende av tipparna är den icke desto mindre trolig.

13. Coventry – Rotherham X
Ett möte från The Championships nedre regioner avrundar kupongen. Om inga mirakel sker kommer såväl Coventry som Rotherham spendera säsongen i närheten av giljotinen och jag förvånas inte om det här blir en målsnål eftermiddag på St. Andrew’s. Båda lagen har sina styrkor i defensiven och det enda som gör att The Sky Blues streckas och oddssätts som favoriter är att det lyser trevligare färger i värdarnas formkurva. Jag håller dock ett välorganiserat Rotherham som minst lika bra och inleder till höger även om alla tecken är att föredra.

Till Stryktipset – klicka HÄR

Spiken utom fara!

Manchester City
Scott Parker är väl medveten om att Etihad inte är en arena där kontraktet ska ordnas och här är något annat än en överkörning otänkbart. 

Kupongens drag!

Sheffield Wednesday
Norwich lider av alla skador och sjukdomar och kommer att få en tuff eftermiddag framför sig. Sheffield Wednesday löser minst en pinne på Carrow Road.

192 rader

1. West Ham – Man United 2
2. Chelsea – Leeds 1X
3. Man City – Fulham 1
4. Brentford – Blackburn 1
5. Huddersfield – QPR X2
6. Stoke – Middlesbrough X2
7. Bristol C – Birmingham 1X2
8. Millwall – Derby 1
9. Norwich – Sheffield W X2
10. Swansea – Luton 1
11. Watford – Cardiff X2
12. Preston – Wycombe 1
13. Coventry – Rotherham X2

1296 rader

1. West Ham – Man United X2
2. Chelsea – Leeds 1X2
3. Man City – Fulham 1
4. Brentford – Blackburn 1
5. Huddersfield – QPR X2
6. Stoke – Middlesbrough X2
7. Bristol C – Birmingham 1X2
8. Millwall – Derby 1
9. Norwich – Sheffield W X2
10. Swansea – Luton 1
11. Watford – Cardiff 1X2
12. Preston – Wycombe 1
13. Coventry – Rotherham 1X2

Spelstopp: 15:59

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!