Bästa skrällen på Stryktipset: ”Favoriten är i fara”

Det är rejält med kräm i lördagens Stryktips-kupong. Derbyt från Manchester fyller kvoten från Premier League med råge men plats ges också för Goodison Park och St. James’ Park. Tio duster från The Championship tar oss sedan i mål och i sedvanlig ordning uppenbaras smaskigt spelvärde i andraligan. Nu åker vi!

Svenska Spel

1. Manchester United – Manchester City 2
Old Trafford slår upp portarna till ett stadsderby och det är en inledning vi knappast tackar nej till. Trots förbättrade prestationer mot slutet och framför allt fin form i ligan lyckades inte Manchester United ta sig vidare i Champions League. Insatsen mot Red Bull Leipzig lämnade en del övrigt att önska i defensiv riktning och här gäller det för Solskjaer och gänget att åtgärda de problemen då Manchester City kommer på besök. The Citizens har haft problem mot United i de senaste årens inbördes möten, men under lördagen är det Pep och company som får bära favoritstämpeln. Jag börjar med tvåan, som ser ut att bli understreckad, och plockar sedan med ettan på större system. 

2. Everton – Chelsea 2
Everton går tungt för stunden och det blir inte heller bättre av att Jordan Pickford släpper in i princip varenda långskott som avlossas från The Toffees motståndare. Värdarna lider dessutom av att Coleman och Digne går skadade, två spelare som i allra högsta grad hade behövts här. Chelsea har visat upp enorm stabilitet mot slutet och då Frank Lampard valde att rotera i veckans Champions League kommer The Blues helt utvilade till Goodison Park. Jag håller Chelsea klart högst och spikar tvåan utan att blinka. 

3. Newcastle – West Bromwich 2
Newcastle ska äntligen in i elden igen efter att ha fått förra veckans tilltänkta match mot Aston Villa inställd på grund av massivt Coronautbrott i truppen. Därmed är truppläget högst oklart inför mötet med West Bromwich vilket också medför att ettans hårda streckning sticker i ögonen vid första anblick. The Baggies kommer från en tung smäll mot Crystal Palace (1-5 i brakan) där Matheus Pereiras utvisning låg till stor grund för örfilen. Brassen är också gästernas främsta spelare i offensiv riktning och även om värdet i österled inleder streckningen är det inte fel att välkomna ettan i ett senare skede.

4. QPR – Reading 1
Vi säger farväl och på återseende nästa vecka till Premier League och vänder istället blickarna mot Kiyan Prince Foundation Stadium och The Championship. Queens Park Rangers är hemmahörandes på arenan med det långa namnet och The Superhoops kommer från en tung poäng borta mot Millwall i veckan. Skön pinne för de blåvita som förtjänat mer än vad de fått den senaste tiden. Reading gästar och vad gäller The Royals del råder motsatt melodi. Spelmässigt har inte besökarna förtjänat playoffplatsen de i nuläget befinner sig på och hittar inte Veljko Paunovic ett sätt att stabilisera Reading blir det svårt att hävda sig i toppen. Jag fattar garderingspannan med vänster hand inledningsvis även om alla tecken smakar bäst.

5. Blackburn – Norwich 2
Trots ett tufft skadeläge att brottas med går Norwich in i den 18:e omgången som serieledare. Två raka 2-1-vinster imponerar då i princip hälften av truppen befunnit sig i rehabstugan, men nu börjar allt fler lirare komma tillbaka. Daniel Farke kan skicka ut klasspelare som Pukki, Buendía och Cantwell på Ewood Park, herrar som på egen hand kan såra Blackburn. Rovers gick in med gott hopp i veckans batalj med Bristol City, men väl där föll de blåvita med 0-1. Helgens uppgift är betydligt tuffare och jag väljer att lägga alla mina ägg i gästernas korg.

6. Middlesbrough – Millwall X
Två illamående gäng drabbar samman på Riverside. Middlesbrough har inte lyfts av Neil Warnocks arga tongång i media och värdarna går in i helgen med endast tre inspelade poäng av de senaste tolv möjliga. Den gode Warnock lär därmed sätta defensiven i första hand och här gästas Boro av ett Londonlag som troligtvis kommer att göra detsamma. Millwall har kryssat i sex av deras åtta (!) senaste och Lejonen är ett stycke ruskigt svårforcerade pjäser att brottas med. Jag blir inte förvånad om vi får se en tillknäppt matchbild och då ligger spikkrysset nära till hands.

Svenska spel, knapp

7. Nottingham – Brentford 2
Chris Hughton fick lite rätsida på Nottingham i inledningen av sitt relativt nytillträdda jobb, men nu är Sherifferna tagit formen med sig ner i källaren igen. Den senaste triumfen hittas så långt tillbaka som i början på november och trots att truppen håller övre mittenklass på pappret ser det ut att bli en mörk säsong i Sherwoodskogen. Brentford har å sin sida inte förlorat sedan urminnes tider och jag tror starkt på att Jansson och övriga grejar nya poäng på City Ground. X2 är att betrakta som en helgardering. 

8. Rotherham – Bristol City X
Av alla nuvarande lag på playoffplatser eller högre tror jag minst på Bristol City i längden. Truppen är inte så pjåkig med namn som Wells och Martin, men prestationerna svajar alldeles för mycket för att det ska kunna hålla i längden. The Robins ställs här också mot en motståndare de mycket väl kan underskatta. Rotherham sätter alltid kollektivet först och trots att formen inte är på topp ger jag de väloljade värdarna relativt god poängchans. Alla tecken på New York Stadium.

9. Bournemouth – Huddersfield 2
Ett av kupongens, åtminstone på förhand, allra bästa skrällägen hittas på Vitality Stadium på sydkusten. Bournemouth hör till ligans allra främsta lag och återfinns också i den absoluta toppstriden, men insatserna har inte lovat gott mot slutet. En seger på de fyra senaste vittnar om den saken och när ett desto mer formtoppat Huddersfield kommer på besök är Körsbären en favorit i fara. The Terriers har vunnit tre av de fyra senaste och spelet som Corberáns mannar visar upp gör att de kan blicka uppåt i tabellen. Jag inleder med det magiska värdet till höger.

10. Birmingham – Watford 2
Storbritanniens näst största stad är skådeplatsen för nästa möte där Birmingham välkomnar Watford till St. Andrew’s. Aitor Karankas adepter har knipit två segrar i de två senaste omgångarna och även om det såklart förtjänar visst beröm är undertecknad måttligt imponerad. Destruktiviteten är slående och jag tror Birmingham får stora problem under lördagen. The Hornets har nämligen fått igång Troy Deeney och när anfallaren är bra är hela Watford bra. Överlag är gästerna minst två nivåer bättre i grunden och jag spikar tvåan med djupa smilgropar. 

11. Sheffield Wednesday – Barnsley 2
Ledningen i Sheffield Wednesday anade ugglor i mossen vad gällde säsongen i stort och plockade in Tony Pulis för att råda bot på kräftgången. Pragmatikerns fotbollssyn håller dock på att gå ur tiden och sedan han trädde in i mitten av november har Ugglorna inte vunnit en enda match. Barnsley ser å sin sida oerhört mycket bättre ut sedan Valérien Ismaël tagit över spakarna och The Tykes kan mycket väl sluta högre upp än vad målsättningen var innan säsongen började. X2 är där värdet finns och jag nonchalerar ettan.

12. Luton – Preston 2
Luton slog överraskande Norwich i förra veckan, men nämnas bör också att Kanariefåglarna saknade en hel drös med spelare då. Därefter har The Hatters kommit ner på jorden igen via torsk mot Swansea och 0-0 senast mot Coventry. Stor risk för nollning, i alla fall vad gäller poäng, finns även här då ett pånyttfött Preston kommer på visit. The Lilywhites har slagit både Bournemouth och Middlesbrough inom loppet av en vecka och emellan vinsterna letar sig också ett kryss med mersmak mot Wycombe in. Jag tror formtåget fortsätter och spikar värdetvåan med gott hopp. 

13. Wycombe – Coventry 2
Kupongen avrundas med ett nykomlingsmöte på Adams Park. Wycombe plockar sina poäng lite här och var men det var också ett bra tag sedan The Chairboys tog en trepoängare. Högst troligt kommer värdarna att slåss runt giljotinen hela säsongen och här väntar en motståndare som Wycombe haft stora problem med genom åren. Coventry har inte förlorat mot lördagens kombattanter sedan 1993 och med formen på plats ska de inte göra det här heller. X2 ramar in lördagen.

JUST NU: 13 heta matcher på Stryktipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

Spiken utom fara!

Chelsea
Chelsea ser ut att vara en allvarlig utmanare om ligatiteln och då truppläget är perfekt tror jag Londonlaget tar en stabil trepoängare mot ett för stunden tandlöst Everton. 

Kupongens drag!

Huddersfield
Huddersfield har hittat helt rätt mot slutet och när värdet i öst blir påtagligt på Vitality Stadium måste det finnas med på kupongen. 

192 rader

1. Man United – Man City 2
2. Everton – Chelsea 2
3. Newcastle – West Brom X2
4. QPR – Reading 1X
5. Blackburn – Norwich 2
6. Mboro – Millwall X
7. Nottingham – Brentford X2
8. Rotherham – Bristol C 1X2
9. Bournem. – Huddersf. X2
10. Birmingham – Watford 2
11. Sheffield W – Barnsley X2
12. Luton – Preston 2
13. Wycombe – Coventry X2

1296 rader

1. Man United – Man City 12
2. Everton – Chelsea 2
3. Newcastle – West Brom 1X2
4. QPR – Reading 1X2
5. Blackburn – Norwich 2
6. Mboro – Millwall X
7. Nottingham – Brentford X2
8. Rotherham – Bristol C 1X2
9. Bournem. – Huddersf. 1X2
10. Birmingham – Watford 2
11. Sheffield W – Barnsley X2
12. Luton – Preston 2
13. Wycombe – Coventry X2

Spelstopp: 15:59

Stryktipset, knapp

Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

Få våra nyhetsbrev!