SHL-profilen Robin Figrens stenhårda kritik – mot Leksands tränare Björn Hellkvist: ”Jag sitter och kokar”

SHL-profilen Robin Figrens stenhårda kritik – mot Leksands tränare Björn Hellkvist: ”Jag sitter och kokar”

Björn Hellkvist sågade sina stjärnspelare i media.
Då kokade Robin Figren.
– Jag tycker bara det är ”muppigt”, om jag ska vara ärlig, säger han i podden Släpp Sargen.

Förra säsongen var det positiva tongångar i laget, och hänförda av en alldeles strålande förstakedja stod man för en superinsats i grundserien, då man faktiskt kom trea. Även den här säsongen har man tippats högt upp i tabellen, och på pappret har man gjort flera spännande nyförvärv.

Figrens kritik

Men starten på säsongen har verkligen inte varit mycket att hurra över. Leksand har förlorat de tre inledande matcherna – ofta med stor marginal dessutom – och allt känns inte direkt frid och fröjd i föreningen.

Björn Hellkvist, SHL
210204 Leksands tränare Björn Hellkvist under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Leksand den 4 februari 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0037

I senaste avsnittet av hockeypodden Släpp Sargen diskuteras just Leksands svaga SHL-start med tre raka förluster. Man kommer då in på att tränaren Björn Hellkvist, efter 5–1-nederlaget hemma mot Rögle i förra veckan, gick hårt åt sina stjärnor.

– Rögles sämre betalda spelare kan inte vara bättre än mina bäst betalda spelare, sa LIF-coachen på presskonferensen, vilket fick många att reagera.

”Bara muppigt”

En var den förre SHL-spelaren Robin Figren – som dessutom tidigare varit kritisk mot att just Hellkvist öppet riktat missnöje mot somliga i sitt lag.

– Suck! Man vet ju vilka han talar om. Nu har han tagit det ett steg längre genom att börja dra upp lönerna i det. Jag sitter och kokar här nu, säger ”Figge” med ett skratt.

– Jag tycker bara det är ”muppigt”, om jag ska vara ärlig.

190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Figren menar i övrigt att han inte är jättechockad över Leksands tunga inledning.

– Ingen kul start. Jag kände innan säsongen att jag inte visste hur Leksand skulle stå sig. Jag ser det inte som något jättekonstigt att de åkt på tre raka, även fast de fått glänsa lite i CHL, men visst – det har inte sett så bra ut.

LÄS MER: Rasmus Dahlins enorma lönelyft – så mycket tjänar supertalangen med sitt nya jätteavtal i NHL

Få våra nyhetsbrev!