SHL-profilen Robin Figrens oväntade utspel – vill nu se Joel Lundqvist i rivallaget(!): ”En bisarr tanke”

SHL-profilen Robin Figrens oväntade utspel – vill nu se Joel Lundqvist i rivallaget(!): ”En bisarr tanke”

Robin Figren får ta ut sin absolut drömvärvning inom SHL.
Då placerar han Joel Lundqvist – i rivalen.
– Det hade ju varit lite sjukt alltså, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det har varit några rejäla transferbomber inom SHL de senaste åren. Nyligen stod det bland annat klart att Brendan Shinnimin, som under sina år i Växjö Lakers hånades som mest av Luleås fans, återvänder till SHL då han är klar för just Luleå, i en känslig övergång.

Placerar Lundqvist i rivalen

Nyligen stod det även klart att poängmaskinen Ryan Lasch återvänder till Sverige på ett monsterkontrakt med Frölunda, och varje sommar drömmer supportrarna om en högprofiler värvning som kan hjälpa till sportsligt. Men det finns även drömmar som neutral supporter om stjärnvärvningar som rör upp känslor och som ses som betydligt mer oväntade.

Robin Figren, Frölunda
170321 Frölundas Robin Figren under värmningen innan kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Frölunda och Skellefteå den 21 mars 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

I podcasten Släpp Sargen får Robin Figren lyfta fram sina absoluta drömvärvningar (med betoning på ”dröm”) i SHL-sammanhang. Han tar då upp Dick Axelsson, som lagt av, till Färjestad och Henrik Lundqvist till Frölunda – men klämmer även in en till.

– Det hade ju varit lite sjukt alltså, men tänk dig Joel Lundqvist från Frölunda till Luleå, i en lina med Tyrväinen och Shinnimin! Alltså det vattnas lite, på något sätt, i munnen! Det hade varit jäkligt kul att se, säger Figren.

”En bisarr tanke”

Programledaren Niclas Norlindh menar att värvningen hade varit sjuk även på grund av det geografiska läget, och med tanke på vilken tränare som är i Luleå.

– Det är ju en bisarr tanke att han skulle ta sitt pick och pack från Göteborgs skärgård och flytta upp dit för att spela med ”Bulan” (Thomas Berglund), replikerar Norlindh. 

201230 Frölundas Joel Lundqvist jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och HV71 den 30 december 2020 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men det är som sagt bara betoning på dröm, och Lundqvist kommer såklart att avsluta sin karriär i Frölunda. Men visst är det väl ändå en rolig tanke?

– Haha, ja, faktiskt – men härligt! Det är nästan så att vi ska börja sprida lite falska rykten här? Så kan jag säga att jag hört att Joel Lundqvist ska till Luleå för att spela med Tyrväinen och Shinnimin? säger Figren och skrattar. 

LÄS MER: När Henrik Lundqvist stötte på världsstjärnan i hissen – och möttes av 3 totalt oväntade ord: ”Så jäkla häftigt!”

Få våra nyhetsbrev!