Sam Hallams helt ärliga ord – om nya lönen som förbundskapten för Tre Kronor: ”Jämfört med Växjö så…”

Sam Hallams helt ärliga ord – om nya lönen som förbundskapten för Tre Kronor: ”Jämfört med Växjö så…”

Sam Hallam är ny förbundskapten för Tre Kronor.
Och med det blir plånboken fetare.
– Jag tjänar mer nu, säger han i podcasten Släpp Sargen.

När det stod klart att Johan Garpenlöv lämnar sitt uppdrag som förbundskapten för Tre Kronor så drog spekulationerna direkt igång om vem efterträdaren skulle bli. Många ville se Sam Hallam, som gjort det så bra i Växjö under så många år, och precis så blev det.

Orden om nya lönen

Hallam har varit i Lakers i nästan 10 år och har under den tiden förvandlat klubben till en toppklubb att räkna med. Han har under åren hyllats som SHL:s kanske bästa tränare, och nu får han alltså chansen som förbundskapten i ett av svensk hockeys mäktigaste uppdrag.

220226 Växjös tränare Sam Hallam under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Växjö den 26 februari 2022 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Och med det kommer även en fetare plånbok. Sam Hallam är gäst i det senaste avsnittet av hockeypodden Släpp Sargen, och avslöjar då att det blev en löneökning för honom.

– Jag tjänar mer nu än vad jag gjorde i Växjö, men jag hade det också bra i Växjö. Det är ju så, kommer man upp till en viss nivå, inom vilken bransch som helst, man är ju på toppnivå. Om man lyckas hålla sig kvar ett tag, då stiger ju ersättningen, säger han.

”Ett form av risktillägg…”

Samtidigt menar Hallam att det är ett mer riskfyllt uppdrag, där fallhöjden är högre.

– Men det kommer en andra del av det. Du förväntas att vara tillgänglig, du förväntas att stå för resultaten, framför allt när det inte är bra. Så det är ju en form av risktillägg i det där också, säger han.

220324 Växjös tränare Sam Hallam under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Växjö den 24 mars 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Sam Hallam tar nu över ett Tre Kronor som inte alls levererat efter förväntningarna senaste mästerskapen. OS blev tungt, och hockey-VM nu i maj slutade med uttåg redan i kvartsfinalen, mot Kanada, efter att i gruppspelet ha tappat ett kalasläge att få ett gynnsamt slutspel.

LÄS MER: Legendaren Jonas Björkmans sanslösa pengaregn – så mycket har han dragit in på nya sporten