Sam Hallam avslöjar vilken SHL-tränare som varit skönaste att vinna mot – och tvekar inte en sekund

Sam Hallam får en fråga vem som varit skönast att slå bland alla SHL-tränare.
Svaret kommer blixtsnabbt.
– Det har alltid varit kul att göra honom lite irriterad och förbannad, säger Hallam i podcasten Släpp Sargen.

Sam Hallam har snudd på legendarstatus i Växjö Lakers, och det är lätt att förstå med tanke på resan som laget har gjort. Lakers hade bara spelat i SHL i en säsong när Hallam tog över jobbet som huvudtränare säsongen 2012/2013. Nu är man ett etablerat topplag med flera SM-guld.

Pekar ut Roger

Under åren i Växjö har Hallam stått som SM-guldvinnare vid hela tre tillfällan, och det var därför inte särskilt förvånande när beskedet kom att han blir ny förbundskapten för Tre Kronor, och således efterträder Johan Garpenlöv.

220407 Växjös tränare Sam Hallam och Frölundas tränare Roger Rönnberg tackar varandra efter kvartsfinal fyra i SHL mellan Växjö och Frölunda den 7 april 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Nu blir det inga fler SHL-matcher på ett tag, och några klassiska tränardueller försvinner från svensk hockey. I podcasten Släpp Sargen får Hallam en rak fråga vem som varit skönast att slå under alla åren, och svaret kommer blixtsnabbt från Hallam, som nu alltså lämnar Växjö efter nästan tio år.

– Roger Rönnberg.

”Kul att göra honom förbannad”

Frölunda och Växjö har haft flera heta duster under de senaste åren, och Hallam kommer samtidigt att sakna duellerna med Frölunda-tränaren. 

– Det är klart att det utvecklats så med tanke på att Roger varit där så länge, och jag så länge i Växjö. Jag har den största respekten för Roger, vi är båda tävlingsmänniskor, och det är alltid kul att göra honom lite irriterad och förbannad. Och han tänker nog samma sak om mig. Men det är mer historia, att det byggs upp så, att vi varit i två framgångsrika klubbar under så lång tid, säger han.

210425 Växjös tränare Sam Hallam under semifinal tre i SHL mellan Örebro och Växjö den 25 april 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Ironiskt nog så var det just Rönnberg som slog ut Växjö i årets slutspel, och därmed tvingade Hallam till tidig semester. Men det är ingenting som grämer honom.

– Tvärtom, nästan. För ett par år sedan så… Nu är vår relation så bra att jag uppfattade det som respektfullt för min del. Jag har inga problem att förlora mot Roger, även om jag väldigt gärna hade velat vinna. Men på ett konstigt sätt kände jag nästan att det var ett naturligt avslut, säger han.

LÄS MER: Korpenlirarna får testa Zdeno Charas monsterklubba på träning – och det går precis så illa som man tänker sig