Robin Figrens plötsliga besked – avslutar nu karriären: "Fram tills i dag har hockeyn gett mig allt"

Robin Figrens plötsliga besked – avslutar nu karriären: ”Fram tills i dag har hockeyn gett mig allt”

Robin Figren har bland annat tio säsonger i SHL på meritlistan och en SM-seger på meritlistan. Men nu berättar profilen att det är färdigspelat.
– Fram tills i dag har hockeyn gett mig allt, säger han.

Robin Figren har flera säsonger i SHL bakom sig och blev under sin tid en av seriens största profiler. De senaste tre säsongerna har 34-åringen däremot spenderat i Schweiz och EHC Kloten där han varit en av lagets poängstarkaste spelare.

Avslutar nu karriären

Hans kontrakt med den schweiziska klubben löpte ut efter säsongen och nu berättar forwarden att han avslutar karriären 17 säsonger efter sin debut med Frölunda i Sveriges högsta serie 2005/06.

190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Jag har levt som hockeyspelare i 17 års tid. Att vara professionell elitidrottare är ingen dans på rosor och efter säkert 1000 matcher börjar kropp och knopp ta ut sin rätt, säger Robin Figren i podcasten Släpp Sargen.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

Han fortsätter:

Att sova på pizzakartonger på golvet i en buss efter en 52-torsk tappar sin charm efter en tid.

”Har gett mig allt”

Robin Figren har uträttat mycket under sin tid som hockeyproffs. Svensken har ett flertal matcher med Tre Kronor på meritlistan men framför allt ett SM-guld med Frölunda säsongen 2015/16.

Fram tills i dag har hockeyn gett mig allt. Den har gett mig erfarenheter som många andra bara drömmer om. Samtidig har den lärt mig att vara en god kamrat och hur man ställer upp för polaren bredvid, säger han.

160424 Frölundas Robin Figren under guldfirandet efter Frölundas SM-guld den 24 april 2016 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Det är mycket som 34-åringen kommer att sakna från hockeyn.

Jag kommer att sakna att få ta en kaffe, en snus, sitta och prata skit och asgarva med mina lagkompisar i omklädningsrummet. Med det sagt har jag i dag valt att avsluta min karriär som hockeyspelare, säger Robin Figren.

LÄS MER: SVT-bomben: Nils van der Poel klar för populära TV-programmet – här är alla deltagare