Robin Figrens avslöjande efter att ha avslutat karriären: Nobbade SHL-lag och det mest oväntade erbjudandet

Robin Figrens avslöjande efter att ha avslutat karriären: Nobbade SHL-lag och det mest oväntade erbjudandet

Robin Figren har avslutat karriären.
Men det saknades inte intresse för profilen.
Nu avslöjar han vilket lag han nobbade – och intresset från SHL.

Robin Figren blev en jätteprofil i SHL under sina år i ligan. Efter spel i bland andra Frölunda och HV71 så valde dock forwarden att lämna svensk hockey för spel i Schweiz, och i Kloten blev det braksuccé.

Avslutat karriären

Figren har beskrivit åren i Schweiz som några av de bästa under hela karriären, och allt fick avslutas med att han fick skjuta upp sitt Kloten i högstaligan. Men efter det gick Figrens kontrakt ut, och alla har undrat vart han fortsätter härnäst.

160425 Frölundas Robin Figren jublar med pokalen under guldfirandet efter Frölundas SM-guld den 25 april 2016 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Men förra veckan kom det oväntade beskedet att han väljer att avsluta karriären, efter hela 17 år som proffs.

 Fram tills i dag har hockeyn gett mig allt. Den har gett mig erfarenheter som många andra bara drömmer om. Samtidig har den lärt mig att vara en god kamrat och hur man ställer upp för polaren bredvid, sa han i podcasten Släpp Sargen, där han höll ett hyllat ”Sommarprat” om sitt liv inom ishockeyn.

 Jag kommer att sakna att få ta en kaffe, en snus, sitta och prata skit och asgarva med mina lagkompisar i omklädningsrummet. Med det sagt har jag i dag valt att avsluta min karriär som hockeyspelare, fortsatte han.

Nobbade SHL-lag

Men det har trots allt inte saknats intresse för ”Figge”. I denna veckas avsnitt av podcasten avslöjar han bland annat att han under sommaren nobbade ett oväntat lag i form av nordirländska(!) Belfast Giants, som bland annat möter Skellefteå i CHL under hösten. Klubben hörde av sig till Figren på Instagram, men det var ingenting som lockade, menar han med all tydlighet i podcasten.

Robin Figren, SHL
190322 HV71:s Robin Figren jublar efter kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 22 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Men intresse fanns inte bara utomlands. Figren avslöjar nämligen att det fanns konkret intresse från en mittenklubb i Hockeyallsvenskan, och dessutom från en icke namngiven SHL-klubb.

Robin Figren tackade dock nej, främst med motiveringen att han inte är sugen på ”en trång bussresa till Luleå i mitten av februari, en lördag, med en grisig pastalåda med medium-rare kyckling, med 25 andra män som pruttar och skriker könsord”.

Han säger sedan, med lite mer seriositet:

– Det hade varit en rolig roll i det här SHL-laget, men eftersom jag känner mig rätt klar, så var jag ganska säker ändå. 

LÄS MER: Kritik mot Alexander Isak efter sensationella ryktena – jämförs nu med Henrik Stenson: ”Är samma pengar”