När svensken sänkte Eric Lindros på träning – och fick höra de mest oväntade orden som svar: 'Hörru grabben'

När svensken sänkte Eric Lindros på träning – och fick höra de mest oväntade orden som svar: ’Hörru grabben’

Staffan Kronwall sänkte Eric Lindros – på träning.
Inför nästa match fick svensken höra något rejält oväntat från storstjärnan.

För den svenska hockeypubliken är Staffan Kronwall en omtyckt expert på C More, där han främst bevakar SHL. Men som spelare var han en fantastiskt spelskicklig back, som skördade stora framgångar i KHL.

Sänkte stjärnan – på träning

Men i början av karriären blev det flera säsonger i Nordamerika, och under hans första år i ligan, i Toronto Maple Leafs, fick han spela med självaste Eric Lindros. Lindros var en av Nordamerikas mest hajpade spelare någonsin innan han draftades, och var extremt fysisk och skicklig under karriären. Han hade dock problem med skador och flera hjärnskakningar.

071002 Ishockey, NHL, Toronto Maple Leafs, träning: Staffan Kronwall, Toronto. © Bildbyrån

Det var därför inte särskilt poppis när Kronwall – under en internmatch inför säsongen – valde att lägga in en rejäl propp på Lindros. Stjärnorna skyddas på ett annat sätt i Nordamerika under träningar, jämfört med Sverige, och Kronwall var mest nöjd med att han fick dit en jäkla propp, men lika glada var inte lagkamraterna. Han fick en rasande Tie Domi efter sig, och mängder av reportrar slängde sig över honom efter träningen.

”Hej, grabben”

Med vad tyckte då Lindros om det hela? Kronwall berättar i podcasten Släpp Sargen att han tog det med ro – och svarade rejält oväntat.

– Det roliga var att han sen, när vi skulle spela den första matchen, precis innan vi gick, sa: ”Hej, grabben. Spela bara som du gjorde på internmatchen så kommer det gå okej”.

Eric Lindros, NHL
951011 Ishockey, NHL, Philadelphia Flyers – Washington Capitals, 2-1: Eric Lindros, Philadelphia Flyers Foto: BILDBYRÅN / 19142

Lindros visste alltså att det var inte var så farligt att smälla på under en träning och tog allting med en klackspark, till skillnad från vissa av hans lagkamrater.

– Han visste nog att det var en schysst tackling, så det var inga hard feelings mellan oss. Faktum är att han faktiskt var jävligt schysst mot mig, och bjöd upp mig på sommarstugan och sådär. Men det var en rolig start, och jag vet att Mats Sundin också kom fram och sa: ”Det där var det bästa du kunde gjort. Nu vet alla vem du är”.

LÄS MER: Den gången Lidas fick agera tolk till svensken – när Dominik Hasek bara vrålade ett och samma ord på isen