Linus Omarks öppna besvikelse mot Luleå(!) – som kan tala emot en återkomst i klubben: ”Mådde inte bra då”

Linus Omark gjorde en kort comeback i Luleå.
Då tröttnade han helt på skitsnacket på stan.
– Jag mådde inte bra efter det där, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Linus Omark var SHL:s kanske allra största stjärna när han lämnade Luleå för tolv år sedan. Han kom då från en säsong då han gjorde sanslösa 55 poäng, och det var inte särskilt förvånande att han lockades till spel i bättre och större ligor. Det blev en flytt till KHL, och sedan NHL, och sedan Schweiz – innan Omark var tillbaka i Sverige.

Besvikelsen mot Luleå

I slutet av säsongen 2013/2014 gjorde stjärnan en kort sejour tillbaka i Luleå, då han hann med fem matcher i grundserien och sex i slutspelet. Det blev visserligen nio poäng på de totalt elva matcherna, men han var inte så dominant som många hade hoppats på, och han lämnade därefter för spel i Jokerit i KHL.

140301 Luleås Linus Omark under ishockeymatchen i SHL mellan AIK och Luleå den 1 mars 2014 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Omark har inte återvänt till Luleå sedan dess, trots att han i stort sett varje säsong ryktas vara aktuell för en flytt tillbaka. Stjärnan menar att den förra sejouren tog hårt på honom.

– Jag mådde inte bra efter det där. Du läser, skriver och hör vad alla säger om dig – och när det inte går så bra, så mår du inte bra. Det var så mycket rykten i stan. Jag var bara hemma en månad, men det var otroliga rykten i stan om alla i laget och det var inte … man såg att många mådde dåligt i laget när man kom hem på grund av alla dåliga rykten som inte hade någon substans egentligen. Det är tufft att spela på hemmaplan, om man säger så. Det är verkligen något man får väga in när man ska ta sådana beslut, att välja klubb, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

”Är en djävulsk press”

Omark menar att händelserna då är lite avskräckande när det handlar om en framtida återkomst.

– Lite, klart. Jag vet ju att jag har en press som är helt djävulsk om jag kommer hem. Jag gillar ju press, lever med det här och så där – men jag läser ju inte vad som skrivs eller så där på samma sätt. Man bryr sig om Luleå Hockey som förening. Jag vill ju vara en stor del av det. Utomlands så har man ett jobb, jag brinner för laget nu här i Genève, men jag är inte uppvuxen här som i Luleås organisation. Det blir annorlunda på så sätt. 

180129 Linus Omark under Sveriges ishockeylandslags träning inför OS 2018 den 29 januari 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Omark utesluter dock verkligen inte en flytt till Luleå i framtiden. Just nu dominerar han i den schweiziska ligan, där han svarat för 55 poäng på 46 matcher hittills den här säsongen.

– Vi får se. Jag blir ju till åren, 34 år. Visst hade det varit kul att spela i Luleå igen, men vi få se hur det blir. Är jag hel och frisk så vill jag absolut spela i Luleå Hockey – om de vill ha mig då. 

LÄS MER: Stjärnan Linus Omarks helt ärliga ord – öppnar nu upp om sina stora problem: ”Var otroligt rädd för att dö”

Få våra nyhetsbrev!