Ikonen Andreas Dackell avslöjar nu sitt allra största misstag – under alla åren i Brynäs: ”Jag var för svag”

Ikonen Andreas Dackell avslöjar nu sitt allra största misstag – under alla åren i Brynäs: ”Jag var för svag”

Han är en av Brynäs största, med mängder av säsonger både som spelare och i styrelsen och som sportchef.
Nu avslöjar Andreas Dackell sitt största misstag.
 – Det ångrar jag verkligen, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Brynäs är en anrik och klassisk klubb, men de senaste säsongerna har man inte alls gått att känna igen. Förra året var man bara ett kval emot HV71 från att åka ur högstaserien, och den här säsongen krävdes det nästan 50 omgångar innan kontraktet till sist säkrades.

Sågar sig själv

Klubben har under de senaste säsongerna haft mängder av folk som huvudtränare och på sportchefsrollen, och den stora ruljansen har mötts av kritik. Andreas Dackell är en av klubbens största genom tiderna som spelare, och har under de senaste åren haft en hel del rollen. Han har varit med i styrelsen, varit sportchef och general manager, och den senaste sejouren tog slut för något år sedan.

171209 Brynäs fans med en bild på Andreas Dackell under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Luleå den 9 december 2017 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Dackell är även han kritisk mot hur saker och ting har skötts i Brynäs, och är inte direkt okritisk mot sin egen tid. 

– Jag kan inte tycka att jag skötte mig så bra, eller att det var rätt i alla beslut. Det kan jag stå för, jag gjorde saker som sedermera kanske inte var så bra, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Annons: Spela med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr och få pengarna tillbaka om du inte vinner. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

”Det ångrar jag mest”

I podcasten får Dackell även en rak fråga kring vad han ångrar mest med sin senaste tid.

– Jag ångrar mest att jag var lite för svag. Jag satt i styrelsen innan jag blev sportchef, och jag hade kommit upp med flera namn som vi hade på intervjuer för jobbet som sportchef, som jag tyckte var lämpliga. Men det slutade med att några i styrelsen inte tyckte det, och då bad mig att ta det, och det jag ångrar mest är att jag vek ned mig och sa ja till det, för jag var kanske inte redo för det då, säger han.

200125 Brynäs strategiske rådgivare Andreas Dackell under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Luleå den 25 januari 2020 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Det fanns ett namn som var särskilt intressant för rollen som sportchef då, menar Dackell, men så blev det alltså inte – och i stället har det blivit nya, tuffa år för Brynäs.

– Johan Lindström – en gammal Brynäsare, hade drivit eget företag och varit lyckosam, det var mitt drömnamn där och då, det hade nog blivit bra om han hade fått jobbet då, säger han.

LÄS MER: Vladimir Putin bryter nu tystnaden om alla avstängda ryssar – och avslöjar sitt oväntade drag: ”Övertramp”

Få våra nyhetsbrev!