Ärkebusens passning till Joel Lundqvist – när han utser SHL:s fulaste spelare: ”Det är precis som med mig…”

Utsedd till SHL:s fulaste spelare.
Men när Emil Sylvegård själv får säga sitt pekar han ut Joel Lundqvist.
– Han kan göra de där småsakerna så man blir irriterad, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det är inte så att Emil Sylvegård är en dålig poänggörare. Förra säsongen blev det ändå hela 27 poäng på 51 matcher, och även den här säsongen så snittar han över 0.5 poäng per matchen, och han är en riktig nyckelkugge i det Malmö Redhawks som tycks vara på väg mot någonting riktigt bra.

Pekar ut Joel

Men Sylvegård har gjort sig känd som en riktig bråkstake på isen, och det är inte sällan man ser honom åka runt på banan för att psyka motståndare, eller starta något bråk för att få med sig utvisningar. När SHL-spelare får utse vem som egentligen är värst att möta i ligan så nämns ofta just namnet Sylvegård.

210916 Domare Pehr Claesson och Malmö Redhawks Emil Sylvegård diskuterar ett domslut under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Malmö Redhawks den 16 september 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Emil Sylvegård blev dessutom förra säsongen – genom en stor spelarenkät i Sportbladet – utsedd till hela SHL:s fulast spelande spelare. I podcasten Släpp Sargen får Malmöforwarden chansen att säga vem han tycker är värst i ligan.

– Då är det väl Joel (Lundqvist) kanske. Även om inte han tacklar så många huvuden. Han är en bra tacklare över lag, tycker jag. Sedan har han åkt på några avstängningar, precis som jag har gjort, men han är väl ändå en kille som kan spela lite halvfult och hålla i lite och göra de där småsakerna så man blir irriterad. För mig är det fult, fast på ett bra sätt, säger Sylvegård.

”Då hade jag inte fortsatt”

Andra namn som var högt upp på listan var Dick Axelsson (har slutat), Nichlas Torp (spelar nu i hockeyallsvenskan), Leon Bristedt (Rögle) och Emil Larsson (Örebro). 

– Det var några bra namn där, menar Sylvegård, som ju dock själv var ohotad etta.

210803 Emil Sylvegård under en träning med Malmö Redhawks den 3 augusti 2021 i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Sylvegård tar dock inte illa vid sig av utnämningen, snarare tvärtom.

– Jag ser det nog bara som positivt – annars hade jag nog inte fortsatt. Jag njuter ju av att bli hatad och utbuad på typ uppvärmningen. Samtidigt gjorde jag ändå 17 mål förra säsongen. Det finns mer i mig än att bara åka runt och bråka.

LÄS MER: Henrik Lundqvist avslöjar nu sitt helt nya jobb – börjar redan den här veckan: ”Nu är det dags!”

Få våra nyhetsbrev!