Wolfgang Pichler rasar – dagar före mästerskapet: ”Det är en skandal!”

.

Det svenska skidskyttelandslaget har stött på problem inför EM i Minsk. Varken lagets vapen, ammunition eller utrustning har kommit fram och är fast i Sverige. – Det här är en skandal, säger förbundskaptenen Pichler till SportExpressen. Skidskyttelandslaget och SAS har inte varit bästa vänner. Senast i augusti i fjol fastnade Sebastian Samuelsson på Arlanda inför en tävling i Norge, någonting som fick förbundskaptenen Wolfgang Pichler att ilskna till rejält.

Nytt flygstrul

Inte lär det nu bli bättre när landslaget har stött på nya problem med flygbolaget. På plats i Minsk har landslaget inte fått någon utrustning över huvud taget.

Foto: Bildbyrån

Under mellanlandningen i Riga ska förbundet ha fått höra att flygbolaget inte släppt igenom bagaget hemma i Sverige

Pichler rasar: ”Riktigt arg”

Enligt Pichler ska flygbolaget ha motiverat beslutet med att det var för mycket, någonting de däremot inte sa vid incheckningen. – Vi har inget. Vi har inga skidor, inga gevär, ingen ammunition. Det här är en skandal, säger Pichler till SportExpressen och fortsätter: – Jag är riktigt arg just nu. Borde vi bara åka på semester i Minsk? Det här är väldigt viktiga tävlingar. Vi har ett VM i Östersund i mars, vi behöver alla tävlingar vi kan få innan dess.  SAS borde fråga sig själva om de vill göra så här mot ett svenskt landslag. Tidningen har varit i kontakt med en talesperson på SAS som meddelar att allting har berott på en försening. Där efter ska flygbolaget jobba för att bagaget ska komma fram på annat sätt.

Stjärntätt svenskt lag

Sverige kommer med ett starkt lag till EM i Minsk, som avgörs bara en månad innan skidskytte-VM går av stapeln på hemmaplan i Östersund. Hanna Öberg, Mona Brorsson och Sebastian Samuelsson är bara några av skidskyttarna som tävlar i Vitryssland mellan den 20 och 24 februari. Dela artikeln för att visa ditt stöd för våra svenska skidskyttar!

Svenska skidskyttetruppen till EM i Minsk

Damer: Hanna Öberg, Piteå SSK Anna Magnusson, Piteå SSK Linn Persson, Bore Biathlon Mona Brorsson, Finnskoga IF Emma Nilsson, Bore Biathlon Herrar: Sebastian Samuelsson, I 21 IF Martin Ponsiluoma, Tullus SG Tobias Arwidson, Lima SKG Jesper Nelin, Piteå SSK LÄS MER: Norska hånet mot Sverige – efter floppen på alpina-VM https://www.sportbibeln.se/skidor/skidskytte-vm-2019-tv-program-resultat/