William Poromaas vackra ord till lagkamraten Calle Halfvarsson – underbara löftet efter VM-dramat: "Jag är så..."

William Poromaas vackra ord till lagkamraten Calle Halfvarsson – underbara löftet efter VM-dramat: ”Jag är så…”

William Poromaa spurtade ned Calle Halfvarsson och tog VM-brons.
Nu hyllar bronshjälten sin lagkamrat och kommer med ett fint löfte.
– Jag behöver Calle, han är otroligt viktigt för mig, säger Poromaa till Sportbladet.

Det blev en helsvensk uppgörelse om VM-bronset på femmilen i söndags. Ingen kunde rå på norrmännen Pål Golberg och Johannes Hösflot Kläbo för guldet och silvret men där bakom blev det oerhört spännande om skid-VM:s allra sista medalj.

Poromaas brons

Svenskhoppen William Poromaa och Calle Halfvarsson gjorde upp om bronsmedaljen ända in i det sista och efter en blågul spurtstrid skiljde det bara sekunder åt landsmännen. Yngst skulle visa sig vara starkast och 22-åringen spurtade ned 33-åringen på upploppet för att ta karriärens allra första mästerskapsmedalj.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, Calle Halfvarsson, skid-VM
230305 William Poromaa of Sweden and Calle Halfvarsson of Sweden after the Men’s Cross Country Skiing 50 km Classic Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 5, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0535

Efteråt var det en oerhört besviken Halfvarsson som gick miste om en VM-medalj i sitt kanske sista VM-lopp i karriären.
– Jag är inte så besviken att jag tappar tredjeplatsen till Wille. Det är han värd. Men det är mer att man är med och slåss om segern. Men jag hade inte kunnat göra mer, sa en känslosam Halfvarsson till Viaplay. 
– Det är svårt att känna glädje. Men får jag smälta det här lite kommer jag att kunna känna glädje.

LÄS MER: Chockbeskedet direkt efter VM-succén – Frida Karlsson och William Poromaa har gjort slut: ”Goda vänner”

Löftet till Calle

Calle Halfvarsson gav även ett snabbt besked om framtiden och om det här var det sista vi såg av honom i ett mästerskap.
– Jag är inte purung längre. Jag tar ett år i taget, sa han till tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Poromaa, skid-VM
230305 Bronze medalist William Poromaa of Sweden poses for a photo with his bronze medal after the Men’s Cross Country Skiing 50 km Classic Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 5, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0535

Men om man frågar bronshjälten Poromaa så vägrar han låta Halfvarsson sluta i skidlandslaget och hyllar lagkamraten med underbara ord efter medaljdramat.
– Calle är en så stor man som gläds åt andra, vilken människa. Han är en otrolig skidåkare och en ännu större personlighet. Jag är så tacksam att han funnits vid min sida och visar hur fort man kan åka skidor, säger Poromaa till Sportbladet.

LÄS MER: Norge chockas av William Poromaas VM-succé – unika detaljen som skrämmer grannlandet: ”Vi kommer att…”

Nu ska Wille göra allt för att få med Calle till nästa skid-VM i Trondheim 2025.
– Han ska åka VM i Trondheim, det lovar jag. Jag behöver Calle, han är otroligt viktigt för mig. Och han är hur bra som helst, bättre än han någonsin har varit. Han har mycket kvar, erkänner Poromaa för kvällstidningen.

Vilka fina ord till en lagkamrat, eller hur? Dela artikeln och säg din åsikt!