VM-SILVER! Anna Swenn Larsson tar Sveriges första VM-medalj i Åre!

VM-SILVER! Anna Swenn Larsson tar Sveriges första VM-medalj i Åre!

.

Det blev olidligt spännande men Anna Swenn Larsson höll för trycket och tog VM-silver i slalom – Sveriges första medalj i mästerskapet.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon till SVT. 

De svenska medaljchanserna såg goda ut efter det första åket i damernas slalomfinal. Anna Swenn Larsson låg tvåa, blott elva hundradelar bakom ledande Wendy Holdener.
– Allt är möjligt, men jag kan inte fokusera på pallen, då blir det fel, sa Swenn Larsson efter första åket till Expressen.

Hansdotter tappade i andra

Sveriges andra medaljhopp, Frida Hansdotter, var sexa efter första åket. Därmed var hon tvungen att köra järnet i det andra åket. Men 33-åringen hamnade lite snett i spåren och tappade i rytm. Det innebar tyvärr att hon missade chansen till medalj.

I stället riktades alla blickar mot Anna Swenn Larsson.

Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Anna Swenn Larsson tog sensationell silvermedalj

Mikaela Shiffrin satte rejäl press på Anna Swenn Larsson och ledde med stor marginal. Hemmapubliken i Åre höll andan när svenskan gjorde sig redo för andra åket. Och svenskan gjorde ingen besviken.

Swenn Larsson levererade på bästa sätt och knep andraplatsen. 27-åringen räddade festen och Sverige tog därmed sin första VM-medalj!

”En dröm som går i uppfyllelse”

Swenn Larsson var märkbart tagen efter loppet.
– Det känns så sjukt!, säger hon till SVT.

Och fortsätter:
– Jag kommer inte ihåg ens loppet, men det var uppenbarligen bra.

Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Att ta VM-medalj – dessutom på hemmaplan – är en riktig saga.
– Det här är bara helt sjukt magiskt. Jag vet inte vad jag ska säga. Det har varit min dröm att ta mästerskapsmedalj. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon med tårar i ögonen.

Vann gjorde amerikanskan Mikaela Shiffrin, trea slutade slovakiskan Petra Vlhova. Frida Hansdotter blev näst bästa svenska med en femteplats.

DELA artikeln för att hylla Anna Swenn Larsson!

VM i Åre 2019: TV-tider, komplett schema och resultat