VM-BRONS TILL SVERIGE! Frida Karlsson blir trea i tremilen – efter jättedrama och stor krasch med Ebba Andersson(!)

VM-BRONS TILL SVERIGE! Frida Karlsson blir trea i tremilen – efter jättedrama och stor krasch med Ebba Andersson(!)

Succé hittills i mästerskapet.
I tremilen var Frida Karlsson och Ebba Andersson på nytt inblandade i en medaljstrid.
Det blev brons för Frida Karlsson – samtidigt som Andersson blev fyra.

Frida Karlsson och Ebba Andersson har en fin säsong bakom sig och gick in till VM med stora förhoppningar och förväntningar på sig. Och inledningen på mästerskapet har lovat väldigt gott, och den svenska duon har verkligen visat vilka fantastiska åkare man är i flera distanser.

Johaug totalt överlägsen

Frida Karlsson och Ebba Andersson har varit chanslösa mot giganten Therese Johaug, men i både skiathlon och 10 kilometer så har Frida Karlsson tagit silver, och Ebba Andersson brons. Och inför tremilen så fanns ytterligare mycket goda förhoppningar om nya medaljer.

210302 Frida Karlsson of Sweden celebrates after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Men redan på förhand stod det klart att det skulle krävas mycket för att slå Therese Johaug, och om norskan varit totalt överlägsen tidigare under mästerskapet så var nästan det här på ytterligare en ny nivå. Norskan drog iväg direkt och skapade sig en lucka som växte sig smått sensationellt stor. Redan efter halva loppet så var avståndet en och en halv minut ner till tvåan, och det blev som väntat inte särskilt spännande om medaljerna.

Stora dramat

Men där bakom så var det Frida Karlsson och Ebba Andersson som slogs om de två övriga medaljerna mot norskan Heidi Weng och österrikiskan Terese Stadlober. Svenskorna såg ut att ligga bra till och såg ut att ha god kontroll på loppet när de båda – tillsammans med Heidi Weng – plötsligt hakade i varandra och kraschade med bara en tredjedel kvar av loppet. Trion tappade mycket tid på Stadlober – men några kilometer senare var avståndet uppkäkat, och återigen så var det en kvartett som gjorde upp om silvret och bronset.

Foto: SVT Play

Det hela blev ett superdrama som avgjordes först i den allra sista sprintbacken. Stadlober tappade mot slutet, och det blev alltså Frida Karlsson mot Ebba Andersson mot Heidi Weng. Norskan inledde spurten bäst, och var först in i backen. Norskan vann spurten, och blev tvåa – samtidigt som Frida Karlsson blev trea.

Ebba Andersson blev fyra.

LÄS MER: Ny blytung dag för Charlotte Kalla – bryter(!) tremilen efter bara nio kilometer: ”Inte vad vi hade hoppats på”

Få våra nyhetsbrev!