Vändningen: Svenske OS-guldmedaljören Ida Ingemarsdotter återvänder till landslaget igen!

.

I våras tog skidkarriären slut för Ida Ingemarsdotter.
Men OS-hjälten är inte klar med skidor för det – nu återvänder 34-åringen till skidlandslaget.
– Jag ser verkligen fram emot att dela med mig av mina erfarenheter till framtida skidstjärnor, säger hon i ett pressmeddelande.

Efter förra säsongen la Ida Ingemarsdotter skidorna på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär. Med hela 1 OS-guld, 1 OS-brons, 1 VM-guld, 5 VM-silver och hela 7 SM-guld.

Ingemarsdotter gör comeback

Men pensionen från skidlandslaget blev inte alls särskilt långvarig. För i dag blev det offentligt att 34-åringen återvänder till svenska landslaget igen.

Ida Ingemarsdotter
110302 Skidor, VM, sprintstaffett, final: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Sverige, VM-guld, guld, med medalj.
© Bildbyrån – 73226

Ingemarsdotter är klar som ny tränare för utvecklingslaget.
– Jag blev glad över frågan. Det är ju detta jag har pluggat till inom idrottsvetenskap parallellt med min skidkarriär. Jag kan mycket om träning, både praktiskt och i teorin och tycker det är väldigt intressant. Sverige har många talanger på väg uppåt och om jag kan bidra till att hjälpa några åkare på vägen med min erfarenhet så är jag tacksam för det, säger hon i ett pressmeddelande.
– Det ska bli lärorikt att se hela skid-Sveriges verksamhet, inte bara landslaget. Det är skid-Sverige som levererar de framtida åkarna. Det är viktigt att komma ihåg.

Får en ny roll i skidlandslaget

Den förre längdåkaren kommer att kliva in som ersättare för Martina Höök som går på föräldraledighet i höst. Ingemarsdotter får då ansvar för åkarna mellan 19-23 år som inte fått en plats i A-landslaget.

Ida Ingemarsdotter
190219 Ida Ingemarsdotter poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic World Ski Championships on February 19, 2019 in Seefeld in Tirol.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87876

Efter avskedet till skidkarriären har 34-åringen jobbat som skidgymnasietränare under sommaren och kommer att kombinera det tillsammans med tränaruppdraget i landslaget under hösten.
– Jag jobbar på Fjällgymnasiet i Svenstavik en dag i veckan. För mig, som fokuserat på att vara elitaktiv under många år, är det väldigt viktigt att även få insyn i hur åkarna har det i vardagen ute i skolorna. Då tror jag att jag kan göra ett bättre jobb, säger hon i ett uttalande.

Det stora målet med nästa säsong blir U23-VM och Ingemarsdotter ser fram emot att få vara på plats på så många tävlingar som möjligt. Hon ser fram emot ganska mycket faktiskt med kommande säsong:
– Att få följa aktiva på deras väg i utvecklingen. Vara med på träningspass och föra vidare det som varit viktigt i min egen utveckling, säger svenskan.

LÄS MER: Frida Karlsson chockad av storbråket – som skakar om skid-Sverige: ”Jag vet inte om det är sant…”

Angelica Bengtsson brister ut i tårar efter pappans oerhört stolta ord om bragdhoppet i friidrotts-VM

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);