Vändningen i storbråket som skakar om skidvärlden – Rysslands oväntade ord i natt: ”Skickat det till Finland”

Jättebråket har skakat om skidvärlden.
I natt kom en oväntad vändning – då Ryssland la sig helt platt.
”Ett officiellt ursäktsbrev har skickats till det finländska skidförbundet.”, säger man i ett uttalande.

Det var i helgens världscuptävlingar som en präktskandal utspelade sig i samband med målgången till herrarnas stafett. Norge hade redan gått i mål som klar etta, men det blev ett stort drama om andraplatsen mellan FInland och Ryssland, och en spurtstrid mellan Joni Mäki och storstjärnan Alexander Bolsjunov.

Attacken efter bråket

Bolsjunov försökte ta sig förbi på utsidan, men upplevde då att han blev stängd av Mäki och reagerade kraftigt. Redan innan målgång så svingade han med sin stav mot finländaren, och efter målgång så valde ryssen att inte sakta in – utan i stället att köra rakt in i Mäki med full kraft.

210124 Alexander Bolshunov of Russia and Joni Maki of Finland in the Men’s Relay 4×7.5 km during the FIS Cross-Country World Cup on January 24, 2021 in Lahti. Photo: Tomi Hänninen / BILDBYRÅN

Efteråt fortsatte ordbråket, och så sent som igår så menade den ryska förbundschefen Jelena Välbe att det hela var Finlands fel.

– Sedan är det uppenbart att han körde in i finländaren med avsikt och, ja – det var osportsligt beteende men jag är på Alexanders sida. Finländaren agerade som en gris, jag kan inte säga något annat, sa Välbe.

Nya vändningen

Samtidigt kom det i går fram uppgifter om att Bolsjunov polisanmälts av två privatpersoner i Finland – och nu kommer ytterligare en vändning i bråket. I natt valde nämligen Ryssland, trots att man så sent som i går gick ut stenhårt och kritiserade Finland och Mäki, att helt lägga sig platt.

210124 Joni Maki of Finland after the Men’s Relay 4×7.5 km during the FIS Cross-Country World Cup on January 24, 2021 in Lahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Det ryska stafettlaget, som diskades efter tävlingarna, väljer nu att be om ursäkt. Någonting som även Bolsjunov personligen ska ha gjort till Joni Mäki.

”Alexander Bolsjunov och Jelena Välbe ber om ursäkt för deras reaktion mot Joni Mäki under stafetten i Lahtis, Finland. Fientlighet är inte en del av det ryska lagets mentalitet och vi ser ett stort värde i fair play. Bolsjunov bad därför om ursäkt till Mäki och ett officiellt ursäktsbrev har skickats till det finländska skidförbundet.”, skriver man i ett uttalande.

LÄS MER: Nya detaljer om jättebråket som skakar om skidvärlden – stjärnåkaren polisanmäld: ”Han är en gris”

Få våra nyhetsbrev!