Therese Johaugs hyllning till Charlotte Kalla – efter vackra gesten

Therese Johaug vann över Charlotte Kalla i deras första duell i vinter.
Nu väljer norskan att hylla sin svenska rival.
Det efter hennes stora stöd under den tuffa perioden.

Efter den 18 månader långa avstängningen var Therese Johaug tillbaka i tävlingsspåren förra helgen. I världscuppremiären i finska Ruka ställde norskan upp i 10-kilometersloppet – och krossade allt.

Johaug segrade

Ingen var i närheten av Johaug som enkelt vann loppet. Det 23 sekunder före svenska rivalen Charlotte Kalla.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Efter målgång var Kalla snabbt framme och gratulerade Johaug till segern. Till helgen väntar minitouren i Lillehammer där samtliga av de svenska- och norska stjärnorna kommer finnas i startfältet.

Svenskan, som tidigare utryckt sitt stora stöd för Johaug, finns även hon med. Och inför touren hyllas hon nu stort av sin konkurrent.

Hyllningen till Kalla

Till Sportbladet berättar hon att Kalla, tillsammans med Anna Haag, var bland de första som skickade ett sms och visade sitt stöd.
– Charlotte har stöttat mig hela vägen, säger Johaug till Sportbladet och fortsätter
– Jag har fått jämna meddelanden från Charlotte och vi har pratat några gånger på telefon så det var ingen överraskning att hon kom fram i Kuusamo, säger Johaug till Sportbladet och fortsätter:

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

”Lust att åka väldigt fort”

I och med avstängningen missade Therese Johaug även OS i Pyeongchang. På meritlistan har hon bland annat sju VM-guld, ett OS-guld och ett OS-silver.

I vinter spås hon och Charlotte Kalla gå många heta dueller i skidspåren.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Norskan, som fick besök av sin svenske rival i somras, är beredd att ge Kalla en match till helgens tävlingar på hemmaplan i Lillehammer.
– Jag var lite tom i huvudet och sov lite dåligt natten till måndag. Men jag har avvänt dagarna i Oslo bra och känner att jag är redo för tävlingarna här. Jag är lust att åka väldigt fort, säger hon.

Dela för att hylla Charlotte Kallas fina gest till Johaug!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/pAnRKgMQCljBCeUvTvECybTsznbtHQAGbF6FvaUDePx3qmVRsbwOSNoa2sJgi3K8?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Wolfgang Pichler sköts fyra gånger i svartsjukedrama: ”Kämpade för mitt liv”

Forna landslagskollegorna avslöjar hemligheten – om Charlotte Kalla

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);