SVT:s krisdrag med Vinterstudion – efter att ha sänt i 17 raka helger: ”Det är supertrist”

SVT har sänt Vinterstudion i 17 raka helger.
Men nu ställs nästa vecka in.
– Det är såklart supertrist, säger programledaren Yvette Hermundstad.

Coronaviruset ställer till det rejält i idrottens värld. Runt hela Europa har i stort sett samtliga stora tävlingar och ligor ställs in eller skjutits upp – och vinteridrotterna är inget undantag.

Ställer in sändningen

Redan den här helgen är en hel del tävlingar inställda, och nästa vecka är den alpina världscupavslutningen, längdtävlingarna i Canmore och skidskytteavslutningen i Holmenkollen samtliga inställda. Det gör att SVT tvingas till förändringar i det folkkära programmet Vinterstudion.

Vinterstudion
191124 André Pops, Johanna Ojala och Maria Pietilä Holmner i SVT:s Vinterstudion den 24 november 2019 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

SVT meddelar nämligen att studion nästa helg är inställd.

– Vi hade naturligtvis velat fullfölja säsongen men med händelseutvecklingen den senaste tiden känns det helt rätt av arrangörerna att ställa in tävlingarna nästa vecka. Därmed blir helgens Vinterstudion säsongens sista. Vi vill tacka alla som följt Vinterstudion denna säsong och hoppas att vi ses i november igen, säger Christoffer Braw, projektledare för Vinterstudion.

”Såklart supertrist”

Det betyder att Vinterstudion är slut för säsongen.

– Eftersom jag har följt utvecklingen det senaste dygnet är jag inte förvånad, det här var väntat. Det är såklart supertrist, men vi har haft 17 fantastiska vinterstudiohelger. Tack alla engagerade och trogna tittare som alltid är med oss, säger Yvette Hermundstad.

190309 Yvette Hermundstad in the SVT tv studio poses for a portrait during the IBU World Championships Biathlon on March 9, 2019 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Vinterstudion sänds som vanligt i helgen. Sverige har dock dragit sig ur de längdtävlingar som pågår i Nordamerika.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!