Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Svenskens oväntade bonus efter den stora dopningsskandalen.

Den norska skidstjärnan Martin Johnsrud Sundby har dömts för dopningsbrott och stängs av från all skidåkning under två månaders tid. Avstängningen sker efter att Sundby och det norska skidförbundet missat att ansöka om ett medicinskt tillstånd för en annars tillåten astmamedicin vid namn Ventoline. Avstängningen innebär även att prispengarna från föregående säsong fördelas om – något som ger ett extra klirr i kassan för svenske skidåkaren Calle Halfvarsson.

Domen som föll mot Sundby, den bästa längdskidåkaren på herrsidan de senaste åren, innebär att han blir fråntagen två segrar från säsongen 2014/2015. Detta i sin tur medför att Petter Northug blir ny vinnare av Tour de ski och schweizaren Dario Cologna vinner den totala världscupen i efterhand. Även Calle Halfvarsson flyttas upp en placering, från en fjärdeplats till en tredje plats, vilket innebär att svensken från ta del av ytterligare 210 000 kronor av prispotten.

27-åringen själv känner ingen nämnvärd glädje över det extra ekonomiska tillskottet och tycker att hela situationen är väldigt tråkig.
– Jag tycker att det är tråkigt att det blir så här, och jag tycker synd om Sundby. Och jag tror inte att någon av oss som var bakom honom glädjer sig. Det känns inte som en tredjeplats och jag bryr mig inte om det, säger Halfvarsson angående sin uppgraderade placering till Dalarnas Tidningar.

Enligt norska VG blir även Petter Northug kompenserad för sin nya placering med en summa som motsvarar en halv miljon kronor.

LÄS MER: Magin som uppstod under Charlotte Kallas braglopp i OS.

CalleHalfarsson

Gilla Sportbibeln på Facebook om du älskar skidor.