Svenskens attack efter avgörande OS-beskedet: ”Det är ett förbaskat hån”

Unge skidtalangen Jonna Sundling petades från OS.
Nu går hennes agent Tomas Lingman till attack mot SOK.
”Det är ett förbaskat hån av SOK”, skriver han på Facebook.

Svenska skidlandslaget har offentliggjort sin längdtrupp till vinter-OS. Det blev till slut 14 åkare och det är den minsta längdtruppen till ett vinter-OS sedan 2002.

Förbundskaptenen Rikard Grips önskan var att få med sig 16 åkare, varav 8 damer och 8 herrar, men där sa Sveriges olympiska kommitté, SOK, bestämt nej och därför blev det bara 14 OS-åkare.

Argt inlägg på Facebook

Allra störst rubriker blev det för Emil Jönsson som petades från OS. En riktig veteran i OS-sammanhang får nu följa mästerskapet i Pyeongchang hemma från tv-soffan. Ett direkt hån, tycker skidagenten Tomas Lingman.
”Vad gäller uttagningen till längdlandslaget så väljer man att inte ta med Emil Jönsson trots stigande form och en åkare som bevisat många gånger att han vet vad som krävs till att vara bäst när det gäller. Det är ett förbaskat hån av SOK”, skriver han i ett argt inlägg på Facebook.

”Det är fullständigt fel”

Men allra mest sur över OS-uttagningen är agenten Lingman över att svenska skidtalangen Jonna Sundling nobbats. Lingman är agent åt Sundling och kan inte förstå hur 23-åringen inte fått en plats via SOK:s framtidskriterium.
”Det är fullständigt fel. Faktum är att Jonna tillhör några av de största unga skidtalanger vi har fått fram de sista åren, att inte låta henne åka OS är inget annat än storhetsfasoner av mindre vetande pampar”, skriver Lingman på Facebook.

”Spiller sås på vita linneservetter”

Agenten anser att SOK ska lyssna på förbundskapten Grip fullt ut och lita på hans omdöme om vilka han vill ta med sig till vinter-OS. Alltså en trupp på 16 åkare istället för nuvarande 14 åkare.
”Sverige skickar sin minsta trupp på längdsidan sedan OS i Salt Lake City 2002, 14 åkare för att jämföra med Norges 20 och Finlands 19. Svenska längdlandslaget tog vid förra OS i Sotji 11 av Sveriges totalt 14 OS medaljer, då tycker jag att man har rätt att begära av SOK att skicka de åkare som förbundskapten Rikard Grip anser ska vara med. Rikard lever med dessa hårt satsande idrottsutövare året runt medans Peter Reinebo (verksamhetschef på SOK) och hans entourage på SOK spiller sås på vita linneservetter.
OS handlar inte bara om medaljer, det handlar även om att utveckla och bredda svensk idrott. Men framförallt handlar OS om att förverkliga och föda stora drömmar”, skriver han.

Här är hela Lingmans arga inlägg:

Dela artikeln om du håller med i kritiken!

LÄS MER: Dopingexperten till attack mot Norge – pekar ut skidstjärnorna som fuskare

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!

https://www.instagram.com/p/BeYBq0JFeN5/?taken-by=sportbibeln.se

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);