Svenske landslagsåkaren i otäck krasch – förd till sjukhus med helikopter

Störtloppet i Kitzbühel avbröts efter otäcka scener.
Svensken Alexander Köll, 28, var med om en otäck krasch och fördes till sjukhus med helikopter.
Senare under eftermiddagen meddelar det alpina landslaget att ingenting är brutet.

Alexander Köll var bra med i störtloppet i Kitzbühel, Österrike. Men mot slutet av åket gick någonting snett.

Föll illa i störtloppet

Den 28-årige svensken kom för långt ut innan ett krön och landade illa i backen..Svensken gled ner för backen och in i skyddsnätet, där han låg kvar och togs om hand av sjukvårdspersonal.

Alexander Köll. Foto: Bildbyrån

Den svenske alpinåkaren fick vård av sjukvårdspersonal på plats i backen innan han flögs till sjukhus i helikopter

Tommy Eliasson Winter, alpinchef i svenska skidförbundet, säger till Expressen att han inte har fått någon information.
– Jag har inte haft någon kontakt med honom. Han har flugits till närmsta sjukhus nu. Vi vet ingenting just nu, utöver vad man kan se i tv, säger han till tidningen och fortsätter:
– De faller i över 100 kilometer i timmen, på ren spolad is. Det är aldrig bra att ramla i den hastigheten, så vi är sjävklart oroliga.

Flögs till sjukhus

Tidigare i veckan skadade sig det andra svenskhoppet i fartgrenen  Felix Monsén, efter att ha brutit fingret. Det är i dagsläget oklart om någon av åkarna kommer till start i alpina-VM som inleds om knappt två veckor.

Alexander Köll debuterade i världscupen 2017 och har som bäst tagit en 32:a plats i kombination i den alpina världscupen.

Landslagets besked

Senare under eftermiddagen lämnar det svenska alpina landslaget ett nytt besked kring Köll.

På Twitter lämnar man lugnande besked att ingenting är brutet.

VM i Åre 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);