Svenska succéåkaren bryter ihop i tårar under direktsändningen: ”Jag kan inte förstå…”

Johanna Skottheim har imponerat rejält i världscupen.
I söndagens jaktstart körde hon upp sig 15 placeringar och kunde inte hålla tillbaka tårarna efter nya succéloppet.
– Jag kan inte förstå vilken start jag har haft på den här säsongen, säger hon till SVT Sport.

Så sent som förra säsongen gjorde Johanna Skottheim debut i världscupen. Och inför den här säsongen hade hon aldrig i karriären varit på pallen.

Svenska succén

Men säsongsstarten har varit helt otrolig för den 26-åriga succésvenskan. Redan i premiären förra helgen slog Skottheim till med skidskyttekarriärens allra första pallplats.

Johanna Skottheim, skidskytte
201206 Johanna Skottheim of Sweden after the Women 10 km Pursuit during the IBU World Cup on December 6, 2020 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0015

Efter tredjeplatsen kom hon även fyra samma helg och topplaceringarna har fortsatt komma in under denna andra tävlingsveckan i finska Kontiolahti. På lördagen var hon med i det svenska damlaget som vann stafetten och på söndagen kom nästa imponerande insats i spåren – och framförallt på skjutvallarna.

Tårar rinner

Skottheim satte 20 av 20 skott och klättrade hela 15 placeringar när hon kom i mål på en femteplats under jaktstarten som avslutade vistelsen i Finland. Direkt efter loppet tog känslorna över rejält och svenskan bröt ihop i tårar.
– Jag kan inte förstå vilken start jag har haft på den här säsongen. Det kommer att ta tid att smälta det här, säger hon till SVT Sport, samtidigt som tårarna rinner nedför kinderna.
– Jag är inte jättepigg i kroppen i dag men jag är ändå nöjd med hur jag håller ihop det på vallen. Och det betyder så himla mycket för mig. Fyra nollor två tävlingar på rad, det har jag inte gjort på flera år. Det känns jätteskönt att få den här revanschen.

Johanna Skottheim, skidskytte
Johanna Skottheim, skidskytte. FOTO: SVT.

Säsongsinledningen har blivit ett stort genombrott för Skottheim som nu ligger trea i den totala världscupen. Något hon verkligen inte kunnat drömma om för två veckor sedan när hon laddade inför sin andra världscupsäsong i karriären.
– Johanna har tagit ett otroligt kliv den här säsongen, säger SVT-experten Helena Ekholm i sändningen.

Den som leder totala världscupen är landslagskompisen Hanna Öberg som tagit dubbla segrar i sprint och även varit en del av det vinnande stafettlaget. Här näst fortsätter världscupen i Hochfilzen, Österrike, med nya tävlingar redan på fredagen.

LÄS MER: Hanna Öbergs nya pallsuccé – efter makalös dramatik

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!