Svenska skidstjärnans kritik mot egna landslaget – efter tunga beskedet

Emelie Wikström har inte fått det att stämma i skidbacken i år.
Det ledde i sin tur till att hon nobbades i den svenske truppen till alpina VM i Åre. 
Nu riktar hon kritik mot förbundet – som inte ringde för att informera om beskedet.

Under måndagen inleds alpina-VM i Åre. Den svenska truppen är spikad och laget kommer med bland annat André Myhrer och Frida Hansdotter som stora medaljhopp.

Wikström utanför alpina VM-truppen

När den svenska truppen presenterades fanns inte Emelie Wikström med. 26-åringen har en 19:e plats i världscupen som säsongsbästa, någonting som inte räckte till en VM-plats.

Men beskedet tas inte emot av besvikelse utan snarare av ilska. Wikström har haft tuff konkurrens mot Frida Hansdotter och Anna Swenn-Larsson om slalomplatserna

Kritik mot landslagsledningen

Beskedet att hon inte kom med i truppen levererades inte personligen För Sportbladet berättar Wikström att hon fick läsa om det på nätet.
– Jag har pratat med dem i efterhand, men det gör mig jättebesviken verkligen och väldigt ledsen. Jag hade önskat att vi hade den öppenheten och att de hade ringt mig så att jag inte får läsa om en VM-uttagning på hemmaplan på nätet. Det sätter verkligen extra salt i såren. Det var bara väldigt tråkigt. Jag hade hoppats på att bli behandlad på ett annorlunda sätt, säger hon.

Förutom Hansdotter och Swenn-Larsson fick Ylva Stålnacke och Charlotta Säfvenberg varsin plats i truppen.

Damchefen Lars Melin förstår att svenskan är besviken av beskedet. Samtidigt säger han att de vanligtvis endast hör av sig till de åkare som blivit uttagna.
Emelie har en uppåtgående trend och har levererat bättre och bättre, men ännu är hon inte riktigt där. Jag är inte orolig över att hon inte kommer tillbaka, det kommer hon göra. Jag hoppas att hon kan vända det här till något positivt, säger han till Expressen.

”Får knyta min hand”

För Wikström, som var åtta på VM senast, väntar nu fortsatt träning och tävling i världscupen.

Hon är medveten om den tuffa konkurrensen och konstaterar att hon kommer komma tillbaka starkare än någonsin.
– Jag har verkligen haft en positiv uppåtgående trend den senaste tiden och jag har fått ett par nya pjäxor och de känns väldigt positiva. Jag har varit ganska snabb på träningarna och det har jag inte varit tidigare för jag har strulat både med material och åkning. I dag är jag skitbesviken och ledsen, men sedan får jag släppa det och se det positiva. Jag får knyta min hand hårt som min kloka far sa, säger Wikström till Sportbladet.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Finske OS-legendaren död – blev 55 år gammal

VM i Åre 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);