Svenska längdstjärnorna rasar mot förbundets kontroversiella beslut: ”Helt idiotiskt!”

Det internationella skidförbundets beslut om att förändra längdsporten har väckt starka reaktioner.
De svenska åkarna Calle Halfvarsson och Jens Burman är två som är kritiska – och dessutom förbannade på vad de anser som slöseri av pengar från Fis,

Det var under sin stora konferens i maj som det internationella skidförbundet (Fis) fattade beslut om att förändra längdskidåkningen.

Förslagen om att stryka skiathlon, klassisk sprint och hela den klassiska stilen röstades ner. Men därefter skedde någonting märkligt. När Fis fastslog vinterns samtliga världscuptävlingar fanns inte ett enda skiathlonlopp med.

”Det är jättekorkat”

En av åkarna som reagerar mot detta är Calle Halfvarsson. Svensken har sikte på revansch efter den struliga fjolårssäsongen, och riktar stark kritik mot Fis beslut.

De svenska herråkarna befinner sig för närvarande i Sollefteå på försäsongsläger. Men kritiken mot Fis fortsätter att ligga i luften.
– Vi ska alltså åka en distans på VM som vi inte åker en enda gång under vintern? Det är… väldigt underligt. Det är helt idiotiskt, säger Halfvarsson till SportExpressen och får medhåll från landslagskollegan Jens Burman.
– För mig hade de i och för sig gärna fått stryka skiathlon helt. Men nu bestämmer de att ha kvar det – men har inte med det på världscup-programmet. Det är jättekorkat.

Kritik mot pamparna

Konferensen det internationella skidförbundet arrangerade hölls i grekiska Costa Navarino, där delegaterna ska ha bott i rum för 3000 kronor per natt. Området var exklusivt med egen pol, poolområden, tennisbanor och golfbana.

Att konferenserna läggs på exotiska platser ska enligt Fis ha att göra med medlemsländer utan geografisk möjlighet till att arrangera evenemang.De svenska åkarna är oförstående till varför förbundet lägger så mycket pengar på sina egna konferenser i stället för att exempelvis höja prispengarna.

Det är kanske för att de ska kunna gotta sig själva, påstår Halfvarsson.
– Men jag blir inte förvånad längre. Jag blir bara matt, säger han till SportExpressen.

Vad tycker du om detta? Lämna din åsikt i kommentarsfältet och dela vidare!