Svenska kritiken mot kontroversiella förslaget: "Då kan jag byta sport"

Svenska kritiken mot kontroversiella förslaget: ”Då kan jag byta sport”

Internationella skidförbundet, FIS, vill införa moment av skicross i sprinten.
Något som verkligen mötts med stor kritik i skidvärlden.
– Jag har inte valt den här sporten för att hoppa och leka, säger svensken Teodor Peterson till SVT.

Förra veckan lanserade internationella skidförbundet, FIS, sina nya förslag på förändringar inom skidsporten. Förändringar som var minst sagt kontroversiella och har mötts av stor kritik från åkarna.

Det mest uppseendeväckande förslaget är att införa moment av skicross till sprinttävlingarna. Alltså rent ut sagt att införa hopp och gupp.

”Då kan jag byta sport istället”

Nu kliver även svenske skidåkaren Teodor Peterson, med två OS-medaljer i sprint, in som en av de kritiska och sågar nya förslaget.
– Jag kan prova en gång för att se hur det funkar, men att åka och hoppa och dona – då kan jag byta sport till skicross istället, säger han till SVT.
– Jag tror inte jag skulle vara sämre på det egentligen. Men det är inte därför jag valt den här sporten för att få hoppa och leka. Jag gillar sprinten som den är.

Flera andra förslag

Några andra förslag som Fis kom med på höstmötet i Zürich förra veckan var att stryka klassisk sprint och skiathlon. Samt även att införa jaktstart på 30 kilometer, för herrar, och 15 kilometer, för damer, där startordningen bestäms av resultatet från de individuella loppen.

Dessutom vill Fis införa en lagsprint med både manliga och kvinnliga åkare. Samt den ovan nämnda delen med mer skicross.

LÄS MER: Helmärkliga förslaget som kan förändra skidvärlden – med helt nya grenar